Kuvaus


Folaatin riittämätön saanti on yleistä paitsi kehittyvissä maissa, myös monessa teollisuusmaassa. Koska viljatuotteet ovat merkittävä folaattilähde, folaatin luontaisen rikastamisen tutkiminen on tärkeää etenkin maissa, joissa ei toteuteta lakisääteistä vitaminointia ja vapaaehtoinen vitaminointi on vähäistä. Hankkeessa tutkitaan folaatin luontaista rikastamista fermentaation avulla afrikkalaisissa ja eurooppalaisissa viljatuotteissa. Tavoitteena on lisäksi arvioida muodostuneen folaatin hyväksikäytettävyyttä sekä mahdollisuutta lisätä folaatin saantia fermentoitujen viljatuotteiden avulla.

TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01/09/201431/08/2017

Rahoitus

  • Unknown funder

Tieteenalat

  • 416 Elintarviketieteet
  • Folaatti
  • viljatuote
  • fermentaatio
  • maitohappobakteeri