Projektin yksityiskohdat

Kuvaus

Hankkeen tavoitteena on kehittää ja arvioida kasvatus- ja opetusalan johtamisen perus- ja aineopintoja. Hankkeessa arvioidaan ja kehitetään meneillään olevien Helsingin yliopiston täydennyskoulutuksena OPH:n ja OKM:n rahoituksella järjestettävien oppilaitosjohtamisen koulutusten pohjalta uutta ajankohtaista opetussuunnitelmaa.
Ensimmäisessä vaiheessa (2018-2019) arvioidaan OPH rahoittamaa HY:n kasvatus- ja opetusalan johtamisen täydennyskoulutusta. Osallistujia haastatellaan ja heille tehdään kysely. Samanaikaisesti haastatellaan koulutus- ja opetusalan hallinnosta ja kehittämisestä vastaavia asiantuntijoita ja tutustutaan alan kansainväliseen tutkimukseen ja kehittämisprojekteihin.
Toisessa vaiheessa (2020-2021) luodaan kasvatus- ja opetusalan aineopintojen (60 op) opetussuunnitelma, joka toteutetaan täydennyskoulutuksena. Näistä opintokokonaisuuksista kehitetään myös kansainväliseen maisterikoulutukseen soveltuvat variaatiot sekä HY+ kanssa yhteistyössä koulutusvientiin soveltuva tuote.

Lyhennetty nimiEduLeaders
TilaKäynnissä
Todellinen alku/loppupvm01/09/201831/08/2021

• 516 Kasvatustieteet
  • kasvatus- ja opetusalan johtajuus
  • pedagoginen johtaminen

Projektit

Aktiviteetit

• 1 Tyypit: Muut aktiviteetit - Muut
  • 1 Suullinen esitys
  • 1 Akateeminen vierailu toiseen organisaatioon

ET 2020 Working Group on Schools. Peer Learning Activity: How can leadership support teachers development and careers? Antwerp, Belgium.

Raisa Ahtiainen (Osallistuja)
13 toukokuuta 201916 toukokuuta 2019

Aktiviteetti: Muiden aktiviteettien tyypitTyypit: Muut aktiviteetit - Muut

Ontario Institute for Studies in Education, University of Toronto, Canada