Projektin yksityiskohdat
Kuvaus (abstrakti)
Hanke on osa Epanet-verkostoa ja tutkii elintarvikeketjun toimivuutta ja elintarvikkeiden turvallisuutta Etelä-Pohjanmaalla. Sen tehtävänä on vahvistaa maatalousyrittäjien, elintarvikeyritysten ja tutkijayhteisön välistä yhteistyötä alueella. Hankkeen tavoitteena on suunnitella ja käynnistää tutkimus- ja kehittämishankkeita yhteistyössä yritysten ja kehittäjäorganisaatioiden kanssa. Tutkimusalaksi tarkentui elintarvikkeiden tuotantoketjun, elintarvikeprosessien ja -jakelun logistiikka sekä siihen liittyvät turvallisuus- ja laatunäkökohdat.
Tulosten odotetaan auttavan tuotantoon liittyvien riskikohtien paikantamisessa sekä parantavan elintarvikkeiden turvallisuutta kuluttajan näkökulmasta. Hankkeeseen sisältyy myös tutkimus, jossa selvitettiin kampylobakteerin esiintyvyyttä kalkkunan tuotantoketjussa Etelä-Pohjanmaan alueella. Tutkimus toteutettiin vuosina 2005–2007 ja kerätyt näytteet analysoitiin mikrobiologisin sekä molekyylibiologisin menetelmin.
Tulosten odotetaan auttavan tuotantoon liittyvien riskikohtien paikantamisessa sekä parantavan elintarvikkeiden turvallisuutta kuluttajan näkökulmasta. Hankkeeseen sisältyy myös tutkimus, jossa selvitettiin kampylobakteerin esiintyvyyttä kalkkunan tuotantoketjussa Etelä-Pohjanmaan alueella. Tutkimus toteutettiin vuosina 2005–2007 ja kerätyt näytteet analysoitiin mikrobiologisin sekä molekyylibiologisin menetelmin.
Tila | Päättynyt |
---|---|
Todellinen alku/loppupvm | 01/01/2008 → 31/12/2012 |
Rahoitus
- Unknown funder: 93 000,00 €