Projektin yksityiskohdat

Kuvaus

Foodcomm-tutkimuksessa etsittiin tietoa siitä, miten eurooppalaiset elintarvikeketjut voivat löytää tiedonkulusta ja liiketaloudellisesta yhteistyöstä kilpailukykyä, tehokkuutta ja uusia menestymisen keinoja. Tutkimuksessa vertailtiin elintarvikeketjujen suhdemuotoja ja tiedonkulkua sekä näiden keskinäistä riippuvuutta eri maissa. Lisäksi selvitettiin muun muassa luottamuksen roolia yritysten välisissä suhteissa.

Kolme vuotta kestävän tutkimuksen rahoitus tuli Euroopan unionin komissiolta tutkimuksen ja kehityksen kuudennesta puiteohjelmasta. Ruralia-instituutin lisäksi mukana on tutkimuslaitoksia Saksasta, Isosta-Britanniasta, Irlannista, Puolasta ja Espanjasta. Suomessa tutkimus kohdistui sianlihaa sisältävien makkaroiden ja ruisleipätuotteiden tuotantoon, jalostukseen ja kauppaan. Tutkimuksessa Suomen osalta todettiin muun muassa, että operatiivinen tieto kulkee elintarvikeketjuissa melko hyvin.
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01/03/200531/05/2008