Green Care -koulutusmalli korkea-asteelle

Projekti: Tutkimusprojekti

Projektin yksityiskohdat

Kuvaus (abstrakti)

Green Care on luontoon, maisemaan, kasveihin ja eläimiin perustuvaa ammatillista toimintaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia ja parannetaan elämänlaatua. Green Care -toimintaa voidaan yhdistää useisiin eri aloihin. Näistä keskeisimpiä ovat sekä sosiaali- ja terveysala, maatalous-, puutarha-, metsätalous- ja matkailu. Alalla tarvitaan lisää koulutusta – myös korkea-asteella.


Hankkeessa kehitetään työelämälähtöinen ja monialainen Green Care -koulutusmalli korkea-asteelle, tuotetaan sisältöjä, testataan mallin osiksi suunnitellut koulutukset sekä arvioidaan mallin sopivuutta eri koulutusväyliin, kasvu- ja rakennemuutosaloille sekä työn ohessa opiskeluun. Lisäksi kootaan korkea-asteen toimijoiden verkosto, joka on kiinnostunut Green Care -alan koulutuksen edistämisestä korkea-asteella.


Kehitettävässä mallissa noin 40 opintopisteen laajuinen koulutus jakautuu 5–10 opintopisteen kokonaisuuksiin, jotka painottuvat Green Care -perusteisiin ja -menetelmiin, toimintaympäristöihin, asiakastyöhön, palvelumuotoiluun ja yrittäjyyteen sekä alan kouluttamisen taitoihin. Koulutus suunnataan muun muassa Green Care -alan asiantuntijoille, kehittäjille, palvelujen tuottajille, opettajille, ohjaajille, kouluttajille, neuvojille, viranomaisille sekä näihin tehtäviin tähtääville henkilöille ja korkeakoulutuksessa oleville tuleville ammattilaisille. Koulutus sisältää sekä lähiopetusta eri puolella Suomea että verkko-opintoja.


Green Care -koulutusmalli korkea-asteelle -hanketta toteuttavat vuosina 2015–2018 Lapin ammattikorkeakoulu Oy (hankkeen koordinointi), Seinäjoen ammattikorkeakoulu Oy, Jyväskylän ammattikorkeakoulu Oy, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti, Kajaanin ammattikorkeakoulu Oy, Satakunnan ammattikorkeakoulu Oy ja Centria-ammattikorkeakoulu Oy. Sen lisäksi, että Helsingin yliopisto vastaa mallin ja koko hankkeen arvioinnin koordinoinnista sekä tietyn teemapaketin tuotannosta, se osallistuu hankkeeseen kokonaisuudessaan.


Hanketta osarahoittaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Euroopan Sosiaalirahastosta (ESR).

TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm22/06/201530/11/2018
 • Green Care -koulutusmalli korkea-asteelle -hankkeen työpaja

  Ritva Mynttinen (Järjestäjätoimikunnan puheenjohtaja)

  31 tammik. 2018

  Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypitKonferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen

 • Green Care -koulutusseminaari

  Ritva Mynttinen (Järjestäjätoimikunnan jäsen), Ritva Mynttinen (Puhuja: esitelmän pitäjä), Juha Rutanen (Puhuja: puheenjohtaja), Torsti Hyyryläinen (Puhuja: esitelmän pitäjä) & Päivi Pylkkänen (Osallistuja)

  29 lokak. 2018

  Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypitKonferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen

 • Green Care -asiakaspalvelu ja ohjaustyö (kokeiluopintojakso)

  Ritva Mynttinen (Järjestäjätoimikunnan jäsen), Maarika Iijolainen (Järjestäjätoimikunnan puheenjohtaja), Jaana Ruoho (Järjestäjätoimikunnan puheenjohtaja), Lena Enlund (Järjestäjätoimikunnan puheenjohtaja) & Lapin AMK, Centria, KAMK, JAMK, SAMK SeAMK ja Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti: kukin yhteissuunnittelun ja -tuotannon (Järjestäjätoimikunnan jäsen)

  6 maalisk. 201714 huhtik. 2017

  Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypitKonferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen