Ihmiset teknologisessa ja monipaikkaisessa kestävyysmuutoksessa

Projekti: Muu rahoittaja

Projektin yksityiskohdat

Kuvaus (abstrakti)

Kyse on Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin ja Mikkelin seudun yhteistyöstä tutkimusteemoissa vuosina 2023–2027. Mikkelin seudulla tarkoitetaan tässä Hirvensalmen, Kangasniemen, Mikkelin, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Puumalan kuntia, sekä seudun yhteistyössä on mukana olevaa Juvan kuntaa. Seudun isäntäkuntana toimii Mikkelin kaupunki.

Ihmiset teknologisessa ja monipaikkaisessa kestävyysmuutoksessa -teemassa tutkimus ja kehittämistoiminta kohdistuu yhteiskunnan teknologisen kehityksen alueellisiin ja paikallisiin vaikutuksiin osana muutosta kohti kestävämpää yhteiskuntaa. Teknologiset innovaatiot muuttavat kuluttamisen ja tuottamisen tapoja sekä niihin liittyviä arvoja ja asenteita. Digitaalinen ja vihreä siirtymä muuttavat myös ihmisten käsityksiä monipaikkaisuudesta, ruoantuotannosta ja luonnonvarojen käytöstä. tavoitteena on 1) suunnitella ja käynnistää korkeatasoisia tutkimus- ja kehittämishankkeita ja kumppanuuksia Mikkelin kaupunkiseudun hyödyksi ja seudun toimijoiden kanssa, 2) kehittää teemoihin liittyvää osaamista sekä vahvistaa teemojen alalla alueellisia, kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja, 3) edistää yhteistyötä Helsingin yliopiston, Mikkelin yliopistokeskuksen ja Mikkelin kaupunkiseudun välille sekä 4) osallistua Ruralian vastuulla olevan yliopistollisen opetuksen ja täydennyskoulutuksen sisällön kehittämiseen.
Lyhennetty nimiIhmiset, teknologia, monipaikkaisuus
TilaKäynnissä