Innovatiivisia strategioita julkisille ruokapalveluille: Kestävyystyökalu Itämeren alueelle (StratKIT)

Projektin yksityiskohdat

Kuvaus

Julkiset ruokapalvelut voivat edustaa näkyvästi ja tehokkaasti esimerkkejä kehityskuluista yhä kestävämpiä ruokajärjestelmiä kohti. Koska julkiset ruokapalvelut muodostavat monimutkaisen ammatillisen kokonaisuuden, niiden tavoitteellinen kehittäminen vaatii yhteistä oppimista, kehittämistä ja innovointia jossa erilaiset toimijat kohtaavat työhönsä liittyvissä kysymyksissä. Tähän tehtävään ovat sitoutuneet Itämeren alueella (Baltic Sea Region, BSR) toimijat Suomesta, Virosta, Puolasta, Saksasta, Tanskasta ja Venäjältä osallistumalla StratKIT-hankkeeseen (01.01.2019-30.06.2021). Hanketta rahoittaa Interreg Baltic Sea Region, Euroopan alueellinen kehittämisrahasto, yhteistyössä Venäjän Federaation kanssa n. 2 M€:n kokonaisrahoituksella. Hankkeessa kartoitetaan julkisten ruokapalvelujen nykytilanne ja osaamistaso, mallinnetaan kestävän kehityksen dynamiikkaa, sekä rakennetaan käytännön kestävyystyökalu. Tuloksista viestitään Itämeren alueella ja myös laajemmin Euroopassa.
Lyhennetty nimiStratKIT
TilaKäynnissä
Todellinen alku/loppupvm01/01/201930/06/2021

Tutkimustuotos

Kestävämpiä ruokapalveluja Itämeren alueelle

Viitaharju, L., Ala-Karvia, U. & Mikkola, M., kesäkuuta 2019, julkaisussa : Ruralia. 2019, 1, s. 20 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Puhetta kestävämpien julkisten ruokapalvelujen puolesta Itämeren alueella

Viitaharju, L., 6 syyskuuta 2019, julkaisussa : Aitoja makuja. 3/2019, 2 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Aktiviteetit

  • 4 Suullinen esitys

StratKIT-hanke Ruralia-instituutin kestävän kehityksen Itämerellisenä yhteistyönä

Leena Viitaharju (Puhuja)
20 elokuuta 2019

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys

StratKIT-hanke ja julkisten ruokapalveluiden kestävyyden kartoitus

Sari Bäck (Puhuja)
20 elokuuta 2019

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys

StratKIT: Innovative strategies for public catering - sustainability toolkit across Baltic Sea Region

Leena Viitaharju (Puhuja)
23 toukokuuta 2019

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys