Projektin yksityiskohdat

Kuvaus (abstrakti)

Tämän tutkimuksen tavoitteena on verrata luomumaidon ja tavanomaisesti tuotetun maidon koostumusta eri vuodenaikoina ja selvittää, 1) korreloiko maidon B12-vitamiinipitoisuudet maidon kobolttipitoisuuden kanssa ja 2 ) onko typen isotooppien suhteissa eroa suomalaisten luomumaitonäytteiden ja tavanomaisesti tuotetun maidon välillä.

Tutkimuksessa yhdistämme kotieläintieteen, elintarviketieteiden ja isotooppisuhdetutkijoiden asiantuntemukset eläinten ruoansulatusfysiologian ja laboratoriomenetelmien osalta.
Lyhennetty nimiLuomumaito
TilaKäynnissä
Todellinen alku/loppupvm01/01/202431/12/2025

Tieteenalat

  • 412 Kotieläintiede, maitotaloustiede
  • 416 Elintarviketieteet