Valtakunnallisen Ruokasektorin koordinaatiohankkeen tavoitteena on tukea ja tehostaa alueilla ja valtakunnallisesti tapahtuvaa kehittämistyötä, tiivistää verkostoja ja yhteistyötä lähiruoka-, luomu- ja luonnontuotealan sektoreilla ja samalla täydentää teemoihin liittyvien ohjelmien toteuttamista.
Tavoitteeseen vastataan tukemalla ja tehostamalla lähiruoka-, luomu- ja luonnontuotealan kehittämistoimintaa alueilla ja valtakunnallisesti. Lisäksi tiivistetään yhteistyötä ja verkostoja mahdollistamalla kokemusten vaihtoa, toisilta oppimista, hyvien käytänteiden välittämistä sekä yhteisiä kehittämistoimenpiteitä. Kehittämistoiminnan tueksi välitetään tietoa tutkimustuloksista, teemoihin liittyvistä näkymistä ja toimintaympäristöön liittyvistä muutoksista sekä luodaan yhteisiä näkemyksiä toimialan kehittämisen ja yritysten kilpailukyvyn edistämiseksi. Hanke tuottaa toimialaan liittyvää tietoa yrityksistä, ruokasektorin kehittymisestä ja välittää sitä sekä ruokasektorin kehittäjille, yrityksille ja rahoittajille että muille toimialoille. Ruokasektorin tunnettuutta lisätään monipuolisen viestinnän kautta.
Hankkeen keskeisenä kohderyhmänä ovat alueilla ja valtakunnallisesti toimivat hankkeet, kehittäjä- ja toimijaorganisaatiot, rahoittajaorganisaatiot, ruokaketjun toimijat, tutkimus- ja neuvontaorganisaatiot sekä viranomaiset. Viestinnän kohderyhmänä ovat välillisesti myös yritykset ja kuluttajat sekä alasta kiinnostuneet.
Hanke viestii olemassa olevissa kanavissa: Aitojamakuja.fi, Aitoluonto.fi ja Proluomu.fi.
Hankkeen toteutuksesta vastaavat Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti ja Pro Luomu ry. Hankkeen rahoitus: MMM, Ruokaketjun toiminnan edistäminen.