Projektin yksityiskohdat

Kuvaus

Konsortio tutki biotaloutta systeemisen muutoksen näkökulmasta sekä kuinka politiikkaohjaus, kuluttajien arvojen ja ostokäyttäytymisen muutokset, kestävän kehityksen periaatteet sekä yritysten strategiavalinnat vaikuttavat tulevaisuuden kehitykseen. Hankkeen neljä työpakettia kohdistuvat: 1) suurten yhteiskunnallisten haasteiden ja politiikka-ajureiden analyysiin, 2) tutkimukseen kulttuurisesta muutoksesta kuluttajien arvoissa ja käyttäytymisessä, 3) metsäbiotalouden transition analyysiin erityisesti liiketoimintaverkostojen näkökulmasta ja 4) siihen kuinka siirtymää tulevaisuuden metsäbiotalouteen voidaan ennakoida ja kenties ohjata. Suomen näkökulmasta metsäbiotalous on tärkein kohde, mutta sektorirajojen hälvetessä politiikkaohjauksen, kilpailun ja yritysten strategisten valintojen kautta tuloksilla on laajempaakin mielenkiintoa koko (bio)talouden tulevaisuudelle. Erittäin monitieteinen konsortiorakenne on välttämätön edellytys tulevaisuuden kehitysurien tutkimiselle.
AkronyymiORBIT
TilaKäynnissä
Todellinen alku/loppupvm01/01/201731/12/2020

Rahoitus

• SUOMEN AKATEMIA: 340 606,00 €

Tutkimustuotos

A Consumer-driven bioeconomy in housing? Combining consumption style with students' perceptions of the use of wood in multi-story buildings

Kylkilahti, E., Berghäll, S., Autio, M., Nurminen, J., Toivonen, R., Lähtinen, K., Vihemäki, H., Franzini, F. & Toppinen, A., 7 syyskuuta 2020, (Hyväksytty/In press) julkaisussa : Ambio.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

A home made of wood: Consumer experiences of wooden building materials

Viholainen, N., Kylkilahti, E., Autio, M. & Toppinen, A., 29 huhtikuuta 2020, julkaisussa : International Journal of Consumer Studies. 10 Sivumäärä

Open access
Tiedosto

"From nude calendars to tractor calendars": the perspectives of female executives on gender aspects in the North American and Nordic forest industries

Larasatie, P., Conroy, K., Baublyte, G., Hansen, E. & Toppinen, A., elokuuta 2019, julkaisussa : Canadian Journal of Forest Research. 49, 8, s. 915-924 10 Sivumäärä

Aktiviteetit

Building sustainable housing for/with people? Towards socially inclusive consumer-driven business models in the construction sector

Eliisa Kylkilahti (Puhuja), , Minna Autio (Puhuja), & Anne Toppinen (Puhuja)

10 kesäkuuta 202012 kesäkuuta 2020

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys

Towards circular bioeconomy business and consumption – 3 forest-based industry cases

Eliisa Kylkilahti (Puhuja), , Jaana Korhonen (Puhuja), , Anni Tuppura (Puhuja), & Jenni Miettinen (Puhuja)

9 toukokuuta 201910 toukokuuta 2019

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys

Alustus HDW Ilmastokoulussa: Puukerrostalo – kestävää asumista?

Eliisa Kylkilahti (Puhuja)

10 syyskuuta 2019