Kestävä kansainvälinen historiamatkailu Kustaa III – Sprengtporten – Katariina II

Projekti: EU-rahoitus

Projektin yksityiskohdat

Kuvaus (abstrakti)

Hankkeen päätavoite kehittää tutkittuun historiatietoon sekä Suomen ja Venäjän yhteiseen kulttuurinperintöön perustuvia vastuullisia matkailutuotteita ja -palveluja yrityksille.

Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa tehdään tutkimustyötä Suomen ja Venäjän arkistoissa ja kirjastoissa, kehitetään matkailutuotteita ja -palveluja sekä luodaan virtuaalinen museo.

Hankkeen yksi kantava idea perustuu Sprengtportenin henkilöön ja hänen mittavaan uraansa sekä Ruotsin että Venäjän hallitsijoiden palveluksessa. Sprengtporten on erittäin kiinnostava persoona, josta löytyy varmasti myös uutta ja kiinnostavaa tietoa. Sitä voidaan hyödyntää matkailupalvelujen tarinallistamisessa.

Toisessa vaiheessa rakennetaan ja kunnostetaan Ristiinan Brahelinnan sotakoulua, johon rakennetaan muun muassa Yrjö Maunu Sprengtporteniin (1740-1819) keskittyvä näyttelyhuone. Venäjän puolella on tarkoitus toteuttaa kolme historiallista työpajaa sekä historiallinen näyttely.

Sprengtporten-hankkeen erikoisuus on se, että nuoret Suomessa ja Venäjällä ovat osallistujia ja palvelun käyttäjiä. Heille järjestetään kaksi leiriä, joista ensimmäinen on tiedeleiri ja toinen yrittäjyysleiri.

Hankkeen rahoittavat Kaakkois-Suomi - Venäjä CBC 2014-2020:n puitteissa Euroopan unioni, Venäjän federaatio ja Suomen tasavalta.

TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01/11/202031/03/2023

Rahoitus

  • Etelä-Karjalan liitto: 316 971,86 €
  • Mikkelin kaupunki: 29 999,80 €