LÄHI-INNO - Räätälöimällä ammattikeittiöihin

    Projektin yksityiskohdat

    Kuvaus

    Hanke pyrkii edistämään pienyritysten kykyä innovatiivisten tavarantoimittajaratkaisujen kehittämiseen tuottamalla käytännön ratkaisuehdotuksia lähi-innovaatioiden luomiseen. Hankkeen osatavoitteet ovat seuraavat:

    • lisätä tietoa julkisten keittiöiden markkinapotentiaalista ja toimintalogiikasta pienyritysten keskuudessa

    • selvittää mitä ovat ne valtavirrasta poikkeavat tavat toimia, joilla pienet lähiruokayritykset voisivat saada jalansijaa julkisten keittiöiden toimittajina

    • tuottaa käytännön ohjeita ja suosituksia siitä, miten pienet yritykset voivat kasvattaa markkinasegmenttiään julkiskeittiöiden tavarantoimittajina lähi-innovoinnin kautta

    • lisätä julkisten keittiöiden tietoa siitä, miten lähi-innovaatiot voivat edistää ja tehostaa keittiöiden toimintaa

    • lisätä julkisten keittiöiden kontakteja pienyrityskentälle ja sitä kautta uusia ratkaisuntarjoajia havaittuihin hankintatarpeisiin

    • saada lähiruokayritykset ja ammattikeittiöt entistä paremmin kohtaamaan toisensa.


    Hanke aloitetaan kartoittamalla elintarvikeyrityksiä, joiden tavarantoimittajasuhdetta julkisen keittiön kanssa leimaa innovatiivinen tuotanto-, jakelu-, markkinointi- tai logistiikkaratkaisu tai muu innovatiivinen ratkaisu. Tämän jälkeen yritysten omistaja-johtajia ja julkisten keittiöiden avainhenkilöitä haastattelemalla tunnistetaan lähi-innovaation syntyyn vaikuttaneet avaintekijät. Hankkeessa saadut keskeiset tulokset viedään laajemmin yritysten ja julkisen keittiöiden toimijoiden tietoon työpajatyöskentelyn kautta.
    TilaPäättynyt
    Todellinen alku/loppupvm01/02/201531/05/2017

    Tutkimustuotos

    Uusia paikallisia makuja julkiselle sektorille

    Viitaharju, L. & Lähdesmäki, M., toukokuuta 2019, julkaisussa : Elintarvike ja terveys. 33, 3, s. 14-17 4 Sivumäärä

    Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

    Arjen oivalluksista innovaatioihin

    Viitaharju, L. M. & Lähdesmäki, M. R., 3 huhtikuuta 2017, julkaisussa : AB Seinäjoki-blogi. 3.4.2017, 1 Sivumäärä

    Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliYleistajuinen

    Räätälöimällä ammattikeittiöihin - Selvitys pienten elintarvikeyritysten ja ammattikeittiöiden välisistä lähi-innovaatioista

    Viitaharju, L., Väisänen, H-M. & Lähdesmäki, M., 2017, Seinäjoki, Mikkeli: Ruralia-instituutti. 59 Sivumäärä (Raportteja / Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti; nro 163)

    Tutkimustuotos: Kirja/raporttiTutkimusraportti

    Open access

    Aktiviteetit

    • 6 Public Talks
    • 5 Konferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen
    • 4 Suullinen esitys

    Innovatiivisuus pienissä elintarvikealan yrityksissä - Arkipäivää vai ei?

    Leena Viitaharju (Puhuja)
    31 elokuuta 2017

    Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys

    Räätälöimällä julkisiin keittiöihin - Mitä innovatiiviset ratkaisut voivat olla?

    Leena Viitaharju (Puhuja), Merja Riitta Lähdesmäki (Puhuja)
    15 joulukuuta 2017

    Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys

    Arkipäivän innovaatioita elintarvikealalla

    Leena Viitaharju (Puhuja)
    6 kesäkuuta 2017

    Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys