Etelä-Savo - Henan maakuntien luomuyhteistyön käynnistäminen

 • Siiskonen, Pirjo (Principal Investigator)
 • Mynttinen, Ritva (Projektinjohtaja)
 • Mynttinen, Sinikka (Osallistuja)
 • Narits, Natalia (Projektinjohtaja)

Projekti: Tutkimusprojekti

Projektin yksityiskohdat

Kuvaus (abstrakti)

Henanin maakunnassa Kiinassa on n. 100 milj. asukasta. Alue on keskeisin osa Kiinan elintarviketuotantoa sekä siihen liittyvää tutkimusta ja tuotekehitystä. Siellä tuotetaan lähes kolmannes Kiinan omasta elintarviketuotannosta. Luomutuotanto ja sen mahdollisuudet on yksi kiinnostava aihealue alueen yliopistoissa ja kehitysorganisaatioissa.


Hankkeessa keskitytään siihen, miten kiinalaisen Henanin maakunnan erityisyliopistojen ja Etelä-Savossa sijaitsevan luomututkimuksen, -koulutuksen, -tuotannon ja -liiketoiminnan osaamiskeskittymän välille luodaan konkreettista yhteistyötä; aluksi tutkimus- ja kehittämishankkeiden sekä asiantuntija- ja opiskelijavaihtojen kautta, myöhemmin mahdollisesti myös etelä-savolaisten luomuyrittäjien liiketoimintakokeiluina.


Yhteistyön tarpeita, toiveita ja mahdollisuuksia kartoitetaan toisaalta Henanissa, toisaalta Etelä-Savossa. Henanin luomutuotannon, -yrittäjyyden, -liiketoiminnan ja -tutkimuksen tilannetta tarkastellaan, ja etsitään ne toiminnan osa-alueet ja tuotantosuunnat, joilla maakunnassa koetaan olevan erityisesti tarpeita kansainvälistymiseen ja suomalaisen luomuosaamisen hyödyntämiseen. Lisäksi selvitetään kiinnostusta eteläsavolaisia luomutuotteita ja -palveluja kohtaan. Etelä-Savossa puolestaan selvitetään luomuyrittäjien sekä neuvonta- ja koulutusorganisaatioiden valmiuksia, kiinnostusta ja näkemyksiä yhteistyöhön Henanin maakunnan kanssa.

Tulokset kootaan esiselvitykseen, jossa ehdotetaan potentiaalisimpia, luomuun liittyviä yhteistyön muotoja maakuntien välillä ja niiden rahoitusmahdollisuuksia. Lisäksi valmistellaan ja kuvataan projektitoiminnan malli, joka palvelee yhteistyön kehittämistä myös tulevaisuudessa.


Hanketta toteuttavat Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskus ja Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti. Hanketta osarahoittavat Etelä-Savon maakuntaliitto EU:n Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) ja Mikkelin yliopistokeskus.

TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01/03/201529/02/2016
 • China/Universities, Regional Goverment, Friendship Associations, Embassy

  Ritva Mynttinen (Vieraileva tutkija)

  22 huhtik. 201529 huhtik. 2015

  Aktiviteetti: Ulkoisessa instituutiossa vierailun tyypitAkateeminen vierailu toiseen organisaatioon

 • Henanin maatalousyliopisto

  Pirjo Siiskonen (Vieraileva opettaja)

  24 huhtik. 2015

  Aktiviteetti: Ulkoisessa instituutiossa vierailun tyypitAkateeminen vierailu toiseen organisaatioon

 • Yliopistoja

  Pirjo Siiskonen (Vieraileva tutkija)

  22 huhtik. 201529 huhtik. 2015

  Aktiviteetti: Ulkoisessa instituutiossa vierailun tyypitAkateeminen vierailu toiseen organisaatioon

  Tiedosto