TASA-ARVO JA SUKUPUOLITIETOISUUS OPETTAJANKOULUTUKSESSA

• Conversion, Unified Project Model, (Vastuullinen tutkija)

Projektin yksityiskohdat

Kuvaus

Tasa-arvo- ja sukupuolitietoisuus opettajankoulutuksessa (Tasuko) on opetusministeriön rahoittama valtakunnallinen opettajankoulutuksen tutkimus- ja kehittämishanke, jota koordinoidaan Helsingin yliopiston kasvatustieteen laitokselta käsin. Hankkeen toiminta kattaa yliopistojen suomen- ja ruotsinkielisen lastentarhanopettajan-, luokanopettajan-, aineenopettajan- ja erityisopettajankoulutuksen, opinto-ohjaajakoulutuksen sekä harjoittelukoulut. Sen pääasiallinen tavoite on vaikuttaa opettajankoulutukseen ja sen sisältöihin niin, että jokaisen opettajaksi opiskelevan saa teoreettista ja käytännöllistä tietoa sukupuolitietoisuudesta ja tasa-arvosta.

Hankkeen toimijoina on valtakunnallinen asiantuntijaverkosto, jonka jäsenistö opettaa ja myös tutkii aihealuetta. Tasuko-hankkeen yksi päämäärä onkin asiantuntijaverkoston avulla rakentaa tutkimusohjelma, jolla varmistetaan tasa-arvo- ja sukupuolitietoista opettajankoulutusta tukevaa tutkimusta. Tämä nähdään kehittämistyön jatkumisen perustaksi. Hankkeen aikana rakennettavalla tutkimusohjelmalla halutaan tukea ja synnyttää uusia sekä luoda jatkomahdollisuuksia meneillään oleville hankkeille.
    TilaPäättynyt
    Todellinen alku/loppupvm01/04/200831/03/2011