Kohti vastuullista matkailua

Projekti: Tutkimusprojekti

Projektin yksityiskohdat

Kuvaus (abstrakti)

Hankkeen tavoitteena on edistää matkailun vastuullisuutta Etelä-Savossa ja kehittää vastuullisuusviestintää niin, että siitä saadaan alueelle kilpailuetua. Hanke myös edistää matkailuyrittäjien ja matkailun sidosryhmien verkostoitumista kansainvälisten vastuullisen matkailun toimijoiden kanssa.

Hankkeessa määritellään Etelä- Savon matkailun yhteiset vastuullisuuden kriteerit ja suositukset sertifikaateista sekä laaditaan suunnitelma niiden jalkauttamiseksi. Vastuullisuuteen sisältyy tavoite pienentää matkailun hiilijalanjälkeä. Jotta hiilijalanjälkeä voidaan pienentää Etelä-Savon matkailun ja hankeyritysten hiilijalanjälki lasketaan ja laaditaan suunnitelma seurannasta.

Hankkeessa tutkitaan, testataan ja kehitetään matkailuyritysten ja alueellisten matkailuportaalien vastuullisuuteen liittyvän digitaalisen markkinointiviestinnän sisältöjä. Lisäksi selvitetään ja tehdään ehdotuksia vastuullisuuden esille tuomisesta erilaisissa jakelukanavissa ja mediassa.

Hankkeeseen osallistuvat yritykset toimivat hankkeessa testiympäristöinä. Niissä lasketaan yritys- ja tuotekohtaista hiilijalanjälkeä ja testataan ja kehitetään vastuullisuusviestintää. Niiden avulla arvioidaan myös vastuullisuuden alueellisia linjauksia yritysnäkökulmasta.

Hanketta hallinnoi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu. Osatoteuttajina ovat Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja Itä-Suomen yliopisto.
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01/01/201731/05/2019