Tuorekasvisten turvallisuuden parantaminen, TuoPro

  • Iivonen, Sari (Projektinjohtaja)
  • Tuominen, Riina (Osallistuja)
  • Piirainen, Anne (Osallistuja)

Projekti: Tutkimusprojekti

Projektin yksityiskohdat

Kuvaus (abstrakti)

Hankkeen tavoitteena on tuorekasvisten laadun varmistaminen sekä kotimaisten kasvisten tuotannon turvaaminen. Hankkeessa luodaan viljelijöiden omavalvontakäyttöä palveleva toimintamalli, joka edesauttaa kasvistuotteiden hygieenisen laadun turvaamisessa ja jota voidaan hyödyntää alkutuotannon omavalvonnassa. Hankkeessa laaditaan kansallinen Hyvän käytännön opas tuorekasviksia käsitteleville yrityksille sekä kootaan yhteen käyttökelpoiseen muotoon kasvisten tuotantoprosesseihin liittyvää tietoa. Hyvän käytännön opas parantaa kotimaisten kasvisten tuotantoedellytyksiä ja varmistaa prosessoitujen kasvisten tuoteturvallisuutta. Tuotteiden laadun turvaaminen sekä ohjeistetut hyvät käytännöt lisäävät kuluttajien luottamusta suomalaisiin kasvistuotteisiin ja edistävät näin suomalaisten kasvisyritysten toimintaedellytyksiä.Hanke on MTTn, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin ja maataloustieteiden laitoksen sekä Mikkelin ammattikorkeakoulun ja ProAgrian yhteishanke.
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01/01/201228/02/2015

Tieteenalat

  • 415 Muut maataloustieteet