Uuden luomutiedon tuottaminen ja levittäminen

  • Siiskonen, Pirjo (Principal Investigator)
  • Hakala, Harri (Osallistuja)
  • Hytönen, Anne (Osallistuja)
  • Mynttinen, Ritva (Osallistuja)

Projekti: Tutkimusprojekti

Projektin yksityiskohdat

Kuvaus (abstrakti)

Uuden luomutiedon tuottaminen ja levittäminen on Suomen luomualan kehityksen keskeisimpiä lähtökohtia. Hankkeen avulla Suomen luomutoimijoiden osaamisen ja tiedon taso kasvaa ja kehittyy.

Hanke jakautuu neljään osahankkeeseen:

1. Luomututkimusohjelma elinkeinoelämän tarpeita palvelemaan
• elinkeinoelämä, luomuyrittäjät, rahoittajat sekä tutkimuslaitokset ja yliopistot
• vastuutahona Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT, ETM Jaakko Nuutila

2. Luomuasiantuntijoiden koulutuspilotti
• jalostusketjun toimijat, ruokapalveluiden tarjoajat ja luomualan opettajat
• vastuutahona Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy:n Energia- ja ympäristötekniikan laitos (MAMK), koulutusjohtaja Matti Kilpiäinen

3. Luomukoulutusten ja -oppimateriaalien tietopankki
• luomualan koulutuksen tarjoajat, kaikki luomualan toimijat
• vastuutahona Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti, MMM Ritva Mynttinen

4. Verkon käytön kehittäminen Luomua lisää -hankekokonaisuudessa
• Luomua lisää -hankekokonaisuuden toimijat ja osallistujat
• vastuutahona Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti, MMM Harri Hakala

Osahankkeiden toiminta ja tulokset julkaistaan sekä luomu.fi-sivustolla että osatoteuttajien omia julkaisukanavia ja mediaa hyödyntämällä. Hankkeen tulokset jäävät ja vakiintuvat luomualan toimijoiden käyttöön.

Hanke on Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin (koordinaattori), Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT:n ja Mikkelin ammattikorkeakoulun yhteishanke. Näistä Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja MTT kuuluvat 2.12.2012 perustettuun Luomuinstituuttiin.
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01/01/201330/06/2014