Projektin yksityiskohdat

Kuvaus (abstrakti)

Tietopyörre-hankkeemme käsittelee hybridimediaa, tunteita ja polarisaatiota Euroopan politiikassa.

WhiKnowin monisukupolvinen ja tieteidenvälinen tutkimusryhmä tutkii polarisaatiota nyky-yhteiskunnissa, joissa ’tiedon pyörre’ sekoittaa median, politiikan ja tieteen rajoja. Hankkeessa käytetään teoreettista ja vertailevaa empiiristä tutkimusta, jossa yhdistyy big data, kvalitatiivinen ja kokeellinen tutkimus sekä mediaetnografia. WhiKnow tutkii miten sosiaalisen median hypet, välittäjät tai merkitystenluojat tuottavat samastumisia ja tunteita ja affekteja polarisaatiossa. Luomme ensinnäkin aineiston sosiaalisesta mediasta selvittääkseen, mitä polarisoituu, missä ja miten keväällä 2019 (EP: n vaalit, Brexit). Sen jälkeen teemme etnografista tutkimusta polarisoituneissa yhteiskunnissa Euroopassa. Tätä seuraa tunteiden kokeellinen analyysi ja teoreettisesti informoitu tutkimus median, politiikan ja korkeakoulujen diskurssien sekoittumisesta sekä tunteiden, huumorin, populismin, transnationalismin ja antiintellektualismin rooleista näissä prosesseissa.
Lyhennetty nimiWhiKnow
AkronyymiWhiKnow
TilaKäynnissä
Todellinen alku/loppupvm01/01/201931/12/2022