A competitive programming approach to a university introductory algorithms course

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Abstrakti

This paper is based on our experiences on teaching a university introductory algorithms course using ideas from competitive programming. The problems are solved using a real programming language and automatically tested using a set of test cases. Like in programming contests, there are no hints and well-known problems are not used. The purpose of such problems, compared to traditional problems, is to better improve the problem solving skills of the students. © 2017 IOI, Vilnius University.
Alkuperäiskielienglanti
LehtiOlympiads in Informatics
Vuosikerta11
Sivut87-92