Act on Audiovisual Programmes and Act on the Finnish Centre for Media Education and Audiovisual Media

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinen

Abstrakti

In June 2011, the Finnish Parliament adopted Kuvaohjelmalaki 710/2011 (Act on audiovisual programmes) and Laki Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskuksesta 711/2011 (Act on the Finnish Centre for Media Education and Audiovisual Media). The Acts entered into force on 1 January 2012.

The Act on audiovisual programmes restricts the provision of audiovisual programmes in order to protect children. The Act applies to audiovisual programme provision and its supervision in Finland, if the programmes are provided by television operations or by on-demand services subject to the Act on Television and Radio Operations (744/1998), or by other providers who operate/function in Finland. The article describes the content of the new legislation.
Alkuperäiskielienglanti
LehtiIRIS - Legal Observations of the European Audiovisual Observatory