Aktivointipolitiikkaa yhteisin palveluin: Näkökulmia työllistymistä edistävään yhteispalveluun

Marketta Rajavaara, Anne Määttä (Toimittaja), Riitta-Liisa Kokko (Toimittaja), Laura Tarkiainen (Toimittaja)

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiKokoomateos tai erikoisnumeroTieteellinenvertaisarvioitu

Kuvaus

Kuka tahansa voi jäädä työttömäksi, mutta paluu työhön voi osoittautua aikaa vieväksi ja hankalaksi. Aktivointipolitiikka tarkoittaa parhaimmillaan sitä, että pitkään työttöminä olleet saavat työelämään palatakseen asiakaslähtöisiä, kannustavia ja yhteen sovitettuja palveluja. Työllistyminen on työstä syrjäytyneelle asiakkaalle vaativa tavoite, jonka saavuttaminen edellyttää henkilökohtaista palvelua. Jos palvelut ovat ruuhkautuneet, asiakas jää vaille riittävää työllistymisen tukea. Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) on työ- ja elinkeinotoimistojen, kuntien ja Kelan yhteinen toimintamalli, joka palvelee pitkään työttöminä olleita työnhakijoita. Sen tavoite on tukea asiakkaiden työllistymistä arvioimalla heidän kanssaan heidän palvelutarpeensa ja tarjoamalla tarpeisiin vastaavia kuntien sosiaali-, terveys- ja työllistämispalveluja, julkisia työvoima- ja yrityspalveluja sekä Kelan kuntoutuspalveluja. Monialaisen yhteispalvelun verkostot perustuvat vuonna 2015 säädettyyn lakiin, mutta TYP-palvelua toteutettiin jo tätä aiemmin. Tässä julkaisussa Helsingin yliopiston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Diakonia-ammattikorkeakoulun ja Kuntoutussäätiön tutkijat tarkastelevat TYP-lakiuudistuksen vaikutuksia, TYP-verkostojen johtamista sekä verkostoissa työskentelevien asiakasyhteistyötä. Artikkelit tarjoavat tietoa verkostomaisen palvelun, monialaisen asiakastyön ja palvelujen yhteensovittamisen mahdollisuuksista ja edellytyksistä pitkäaikaistyöttömyyden hoidossa.
Alkuperäiskielisuomi
JulkaisupaikkaHelsinki
KustantajaKELA
Vuosikerta17
Sivumäärä166
ISBN (painettu)978-952-284-061-5
ISBN (elektroninen)978-952-284-062-2
TilaJulkaistu - 10 toukokuuta 2019
OKM-julkaisutyyppiC2 Toimitettu teos

Julkaisusarja

NimiTeemakirja (Jufo-luokitus 1)
KustantajaKela
Vuosikerta17
ISSN (painettu)2323-7813
ISSN (elektroninen)2323-7821

Tieteenalat

  • 5145 Sosiaalityö
  • 5142 Sosiaali- ja yhteiskuntapolitiikka
  • Unemployment
  • Activation
  • Welfare services

Lainaa tätä

Rajavaara, M., Määttä, A. (Toimittaja), Kokko, R-L. (Toimittaja), & Tarkiainen, L. (Toimittaja) (2019). Aktivointipolitiikkaa yhteisin palveluin: Näkökulmia työllistymistä edistävään yhteispalveluun. (Teemakirja (Jufo-luokitus 1); Vuosikerta 17). Helsinki: KELA.
Rajavaara, Marketta ; Määttä, Anne (Toimittaja) ; Kokko, Riitta-Liisa (Toimittaja) ; Tarkiainen, Laura (Toimittaja). / Aktivointipolitiikkaa yhteisin palveluin : Näkökulmia työllistymistä edistävään yhteispalveluun. Helsinki : KELA, 2019. 166 Sivumäärä (Teemakirja (Jufo-luokitus 1)).
@book{11ca6bf95e5741499d2e8f7b6a938b21,
title = "Aktivointipolitiikkaa yhteisin palveluin: N{\"a}k{\"o}kulmia ty{\"o}llistymist{\"a} edist{\"a}v{\"a}{\"a}n yhteispalveluun",
abstract = "Kuka tahansa voi j{\"a}{\"a}d{\"a} ty{\"o}tt{\"o}m{\"a}ksi, mutta paluu ty{\"o}h{\"o}n voi osoittautua aikaa viev{\"a}ksi ja hankalaksi. Aktivointipolitiikka tarkoittaa parhaimmillaan sit{\"a}, ett{\"a} pitk{\"a}{\"a}n ty{\"o}tt{\"o}min{\"a} olleet saavat ty{\"o}el{\"a}m{\"a}{\"a}n palatakseen asiakasl{\"a}ht{\"o}isi{\"a}, kannustavia ja yhteen sovitettuja palveluja. Ty{\"o}llistyminen on ty{\"o}st{\"a} syrj{\"a}ytyneelle asiakkaalle vaativa tavoite, jonka saavuttaminen edellytt{\"a}{\"a} henkil{\"o}kohtaista palvelua. Jos palvelut ovat ruuhkautuneet, asiakas j{\"a}{\"a} vaille riitt{\"a}v{\"a}{\"a} ty{\"o}llistymisen tukea. Ty{\"o}llistymist{\"a} edist{\"a}v{\"a} monialainen yhteispalvelu (TYP) on ty{\"o}- ja elinkeinotoimistojen, kuntien ja Kelan yhteinen toimintamalli, joka palvelee pitk{\"a}{\"a}n ty{\"o}tt{\"o}min{\"a} olleita ty{\"o}nhakijoita. Sen tavoite on tukea asiakkaiden ty{\"o}llistymist{\"a} arvioimalla heid{\"a}n kanssaan heid{\"a}n palvelutarpeensa ja tarjoamalla tarpeisiin vastaavia kuntien sosiaali-, terveys- ja ty{\"o}llist{\"a}mispalveluja, julkisia ty{\"o}voima- ja yrityspalveluja sek{\"a} Kelan kuntoutuspalveluja. Monialaisen yhteispalvelun verkostot perustuvat vuonna 2015 s{\"a}{\"a}dettyyn lakiin, mutta TYP-palvelua toteutettiin jo t{\"a}t{\"a} aiemmin. T{\"a}ss{\"a} julkaisussa Helsingin yliopiston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Diakonia-ammattikorkeakoulun ja Kuntoutuss{\"a}{\"a}ti{\"o}n tutkijat tarkastelevat TYP-lakiuudistuksen vaikutuksia, TYP-verkostojen johtamista sek{\"a} verkostoissa ty{\"o}skentelevien asiakasyhteisty{\"o}t{\"a}. Artikkelit tarjoavat tietoa verkostomaisen palvelun, monialaisen asiakasty{\"o}n ja palvelujen yhteensovittamisen mahdollisuuksista ja edellytyksist{\"a} pitk{\"a}aikaisty{\"o}tt{\"o}myyden hoidossa.",
keywords = "5145 Sosiaality{\"o}, 5142 Sosiaali- ja yhteiskuntapolitiikka, Unemployment, Activation, Welfare services",
author = "Marketta Rajavaara",
editor = "Anne M{\"a}{\"a}tt{\"a} and Riitta-Liisa Kokko and Laura Tarkiainen",
year = "2019",
month = "5",
day = "10",
language = "suomi",
isbn = "978-952-284-061-5",
volume = "17",
series = "Teemakirja (Jufo-luokitus 1)",
publisher = "KELA",
address = "Suomi",

}

Rajavaara, M, Määttä, A (Toimittaja), Kokko, R-L (Toimittaja) & Tarkiainen, L (Toimittaja) 2019, Aktivointipolitiikkaa yhteisin palveluin: Näkökulmia työllistymistä edistävään yhteispalveluun. Teemakirja (Jufo-luokitus 1), Vuosikerta 17, Vuosikerta 17, KELA, Helsinki.

Aktivointipolitiikkaa yhteisin palveluin : Näkökulmia työllistymistä edistävään yhteispalveluun. / Rajavaara, Marketta; Määttä, Anne (Toimittaja); Kokko, Riitta-Liisa (Toimittaja); Tarkiainen, Laura (Toimittaja).

Helsinki : KELA, 2019. 166 s. (Teemakirja (Jufo-luokitus 1); Vuosikerta 17).

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiKokoomateos tai erikoisnumeroTieteellinenvertaisarvioitu

TY - BOOK

T1 - Aktivointipolitiikkaa yhteisin palveluin

T2 - Näkökulmia työllistymistä edistävään yhteispalveluun

AU - Rajavaara, Marketta

A2 - Määttä, Anne

A2 - Kokko, Riitta-Liisa

A2 - Tarkiainen, Laura

PY - 2019/5/10

Y1 - 2019/5/10

N2 - Kuka tahansa voi jäädä työttömäksi, mutta paluu työhön voi osoittautua aikaa vieväksi ja hankalaksi. Aktivointipolitiikka tarkoittaa parhaimmillaan sitä, että pitkään työttöminä olleet saavat työelämään palatakseen asiakaslähtöisiä, kannustavia ja yhteen sovitettuja palveluja. Työllistyminen on työstä syrjäytyneelle asiakkaalle vaativa tavoite, jonka saavuttaminen edellyttää henkilökohtaista palvelua. Jos palvelut ovat ruuhkautuneet, asiakas jää vaille riittävää työllistymisen tukea. Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) on työ- ja elinkeinotoimistojen, kuntien ja Kelan yhteinen toimintamalli, joka palvelee pitkään työttöminä olleita työnhakijoita. Sen tavoite on tukea asiakkaiden työllistymistä arvioimalla heidän kanssaan heidän palvelutarpeensa ja tarjoamalla tarpeisiin vastaavia kuntien sosiaali-, terveys- ja työllistämispalveluja, julkisia työvoima- ja yrityspalveluja sekä Kelan kuntoutuspalveluja. Monialaisen yhteispalvelun verkostot perustuvat vuonna 2015 säädettyyn lakiin, mutta TYP-palvelua toteutettiin jo tätä aiemmin. Tässä julkaisussa Helsingin yliopiston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Diakonia-ammattikorkeakoulun ja Kuntoutussäätiön tutkijat tarkastelevat TYP-lakiuudistuksen vaikutuksia, TYP-verkostojen johtamista sekä verkostoissa työskentelevien asiakasyhteistyötä. Artikkelit tarjoavat tietoa verkostomaisen palvelun, monialaisen asiakastyön ja palvelujen yhteensovittamisen mahdollisuuksista ja edellytyksistä pitkäaikaistyöttömyyden hoidossa.

AB - Kuka tahansa voi jäädä työttömäksi, mutta paluu työhön voi osoittautua aikaa vieväksi ja hankalaksi. Aktivointipolitiikka tarkoittaa parhaimmillaan sitä, että pitkään työttöminä olleet saavat työelämään palatakseen asiakaslähtöisiä, kannustavia ja yhteen sovitettuja palveluja. Työllistyminen on työstä syrjäytyneelle asiakkaalle vaativa tavoite, jonka saavuttaminen edellyttää henkilökohtaista palvelua. Jos palvelut ovat ruuhkautuneet, asiakas jää vaille riittävää työllistymisen tukea. Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) on työ- ja elinkeinotoimistojen, kuntien ja Kelan yhteinen toimintamalli, joka palvelee pitkään työttöminä olleita työnhakijoita. Sen tavoite on tukea asiakkaiden työllistymistä arvioimalla heidän kanssaan heidän palvelutarpeensa ja tarjoamalla tarpeisiin vastaavia kuntien sosiaali-, terveys- ja työllistämispalveluja, julkisia työvoima- ja yrityspalveluja sekä Kelan kuntoutuspalveluja. Monialaisen yhteispalvelun verkostot perustuvat vuonna 2015 säädettyyn lakiin, mutta TYP-palvelua toteutettiin jo tätä aiemmin. Tässä julkaisussa Helsingin yliopiston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Diakonia-ammattikorkeakoulun ja Kuntoutussäätiön tutkijat tarkastelevat TYP-lakiuudistuksen vaikutuksia, TYP-verkostojen johtamista sekä verkostoissa työskentelevien asiakasyhteistyötä. Artikkelit tarjoavat tietoa verkostomaisen palvelun, monialaisen asiakastyön ja palvelujen yhteensovittamisen mahdollisuuksista ja edellytyksistä pitkäaikaistyöttömyyden hoidossa.

KW - 5145 Sosiaalityö

KW - 5142 Sosiaali- ja yhteiskuntapolitiikka

KW - Unemployment

KW - Activation

KW - Welfare services

M3 - Kokoomateos tai erikoisnumero

SN - 978-952-284-061-5

VL - 17

T3 - Teemakirja (Jufo-luokitus 1)

BT - Aktivointipolitiikkaa yhteisin palveluin

PB - KELA

CY - Helsinki

ER -

Rajavaara M, Määttä A, (ed.), Kokko R-L, (ed.), Tarkiainen L, (ed.). Aktivointipolitiikkaa yhteisin palveluin: Näkökulmia työllistymistä edistävään yhteispalveluun. Helsinki: KELA, 2019. 166 s. (Teemakirja (Jufo-luokitus 1)).