Allergian ihopistokokeiden perussarja on aika yhtenäistää

Aexander Salava, Leena Petman, Erkka Valovirta, Tari Haahtela

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Kuvaus

• Ihopistokokeiden perussarjalla selvitetään atooppista taipumusta ja herkistymistä hengitystieallergeenille. Sen vaihtoehto ovat seerumin spesifisten IgE-vasta-aineiden ryhmätestit. • Perussarjan rooli atopian seulonnassa ja hengitystieallergeenien diagnostiikassa on muuttumassa ja tarve vähenemässä. Allergiaspesialistille ihopistokokeet ovat edelleen tärkeitä. • Ihopistokokeiden toteutus vaatii yksiköltä perehtyneisyyttä allergiatutkimuksiin. Siksi kokeet on järkevää keskittää. • Perussarjan allergeenit on syytä yhtenäistää.
Alkuperäiskielisuomi
LehtiSuomen lääkärilehti
Vuosikerta74
Numero12
Sivut745-748
Sivumäärä4
ISSN0039-5560
TilaJulkaistu - 2019
OKM-julkaisutyyppiA2 Katsausartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä

Tieteenalat

  • 3121 Sisätaudit

Lainaa tätä

Salava, A., Petman, L., Valovirta, E., & Haahtela, T. (2019). Allergian ihopistokokeiden perussarja on aika yhtenäistää. Suomen lääkärilehti, 74(12), 745-748.
Salava, Aexander ; Petman, Leena ; Valovirta, Erkka ; Haahtela, Tari. / Allergian ihopistokokeiden perussarja on aika yhtenäistää. Julkaisussa: Suomen lääkärilehti. 2019 ; Vuosikerta 74, Nro 12. Sivut 745-748.
@article{b2f6edb926214d458a10fa0e7ba87d19,
title = "Allergian ihopistokokeiden perussarja on aika yhten{\"a}ist{\"a}{\"a}",
abstract = "• Ihopistokokeiden perussarjalla selvitet{\"a}{\"a}n atooppista taipumusta ja herkistymist{\"a} hengitystieallergeenille. Sen vaihtoehto ovat seerumin spesifisten IgE-vasta-aineiden ryhm{\"a}testit. • Perussarjan rooli atopian seulonnassa ja hengitystieallergeenien diagnostiikassa on muuttumassa ja tarve v{\"a}henem{\"a}ss{\"a}. Allergiaspesialistille ihopistokokeet ovat edelleen t{\"a}rkeit{\"a}. • Ihopistokokeiden toteutus vaatii yksik{\"o}lt{\"a} perehtyneisyytt{\"a} allergiatutkimuksiin. Siksi kokeet on j{\"a}rkev{\"a}{\"a} keskitt{\"a}{\"a}. • Perussarjan allergeenit on syyt{\"a} yhten{\"a}ist{\"a}{\"a}.",
keywords = "3121 Sis{\"a}taudit",
author = "Aexander Salava and Leena Petman and Erkka Valovirta and Tari Haahtela",
note = "Vertaisarvioitu",
year = "2019",
language = "suomi",
volume = "74",
pages = "745--748",
journal = "Suomen l{\"a}{\"a}k{\"a}rilehti",
issn = "0039-5560",
publisher = "Suomen l{\"a}{\"a}k{\"a}riliitto",
number = "12",

}

Salava, A, Petman, L, Valovirta, E & Haahtela, T 2019, 'Allergian ihopistokokeiden perussarja on aika yhtenäistää', Suomen lääkärilehti, Vuosikerta 74, Nro 12, Sivut 745-748.

Allergian ihopistokokeiden perussarja on aika yhtenäistää. / Salava, Aexander; Petman, Leena; Valovirta, Erkka; Haahtela, Tari.

julkaisussa: Suomen lääkärilehti, Vuosikerta 74, Nro 12, 2019, s. 745-748.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

TY - JOUR

T1 - Allergian ihopistokokeiden perussarja on aika yhtenäistää

AU - Salava, Aexander

AU - Petman, Leena

AU - Valovirta, Erkka

AU - Haahtela, Tari

N1 - Vertaisarvioitu

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - • Ihopistokokeiden perussarjalla selvitetään atooppista taipumusta ja herkistymistä hengitystieallergeenille. Sen vaihtoehto ovat seerumin spesifisten IgE-vasta-aineiden ryhmätestit. • Perussarjan rooli atopian seulonnassa ja hengitystieallergeenien diagnostiikassa on muuttumassa ja tarve vähenemässä. Allergiaspesialistille ihopistokokeet ovat edelleen tärkeitä. • Ihopistokokeiden toteutus vaatii yksiköltä perehtyneisyyttä allergiatutkimuksiin. Siksi kokeet on järkevää keskittää. • Perussarjan allergeenit on syytä yhtenäistää.

AB - • Ihopistokokeiden perussarjalla selvitetään atooppista taipumusta ja herkistymistä hengitystieallergeenille. Sen vaihtoehto ovat seerumin spesifisten IgE-vasta-aineiden ryhmätestit. • Perussarjan rooli atopian seulonnassa ja hengitystieallergeenien diagnostiikassa on muuttumassa ja tarve vähenemässä. Allergiaspesialistille ihopistokokeet ovat edelleen tärkeitä. • Ihopistokokeiden toteutus vaatii yksiköltä perehtyneisyyttä allergiatutkimuksiin. Siksi kokeet on järkevää keskittää. • Perussarjan allergeenit on syytä yhtenäistää.

KW - 3121 Sisätaudit

M3 - Katsausartikkeli

VL - 74

SP - 745

EP - 748

JO - Suomen lääkärilehti

JF - Suomen lääkärilehti

SN - 0039-5560

IS - 12

ER -