Analysis of Students' Peer Reviews to Crowdsourced Programming Assignments

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Abstrakti

We have used a tool called CrowdSorcerer that allows students to create programming assignments. The students are given a topic by a teacher, after which the students design a programming assignment: the assignment description, the code template, a model solution and a set of input-output -tests. The created assignments are peer reviewed by other students on the course. We study students' peer reviews to these student-generated assignments, focusing on examining the differences between novice and experienced programmers. We then analyze whether the exercises created by experienced programmers are rated better quality-wise than those created by novices. Additionally, we investigate the differences between novices and experienced programmers as peer reviewers: can novices review assignments as well as experienced programmers?
Alkuperäiskielienglanti
OtsikkoProceedings of the 18th Koli Calling International Conference on Computing Education Research
KustantajaACM
Julkaisupäivä22 marrask. 2018