Auditointiprosessi ja sen vaikutukset yliopistossa

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiKirjaTieteellinenvertaisarvioitu

Abstrakti

Tutkimuksen tavoitteena oli tarkastella auditointiprosessin vaikutuksia kahden monialaisen yliopiston tiedekunnissa ja laitoksilla: kiinnostuksen kohteena oli yliopiston perustehtäviä toteuttavien yksiköiden näkökulma laadunvarmistukseen. Auditointiprosessin vaikutukset ovat sekä suoria että välillisiä. Vaikutusten välillinen luonne liittyy siihen, että se hallinnollisena toimintana edellyttää useita toimijoita ja muita prosesseja toteutuakseen. Yleisimmin auditoinnin prosessien vaikutukset lomittuvat johtamisen ja ohjauksen toimintoihin ja verrattain usein myös opetukseen. Laadunvarmistusprosessi ei kuitenkaan toteudu vain yhden mallin mukaisesti: yliopiston organisaatiorakenne ja johtamismalli sekä yksikön tieteenala muotoilevat laadunvarmistuksen toteutusta ja sen vaikutuksia.
Alkuperäiskielisuomi
JulkaisupaikkaTampere
KustantajaKorkeakoulujen arviointineuvosto
ISBN (painettu)978-952-206-177-5