Back to the future: The role of the academy in social work education

Julkaisun otsikon käännös: Takaisin tulevaan: Yliopiston rooli sosiaalityön koulutuksessa

Martin Webber, Ian Shaw, Simon Cauvain, Mark Hardy, Mirja Eila Annikki Satka, Aino Maija Kääriäinen, Laura Yliruka

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinen

Abstrakti

In the UK, social work education is increasingly being located within local authorities (‘the agency’) rather than university social work departments (‘the academy’). This is largely led by the Government who believes this can better prepare students for direct practice. This chapter looks to the future and explores the duality of social work education, which derives its knowledge from both the academic social sciences and the experience of practice within social work agencies. It suggests that there are alternative models of social work education, practice and research which avoid dichotomies between the ‘academy’ and the ‘agency’.
Julkaisun otsikon käännösTakaisin tulevaan: Yliopiston rooli sosiaalityön koulutuksessa
Alkuperäiskielienglanti
OtsikkoRoutledge International Handbook of Social work Education