Biologisesta torjunnasta apua ruvenhallintaan

Lea Hiltunen, Jani Kelloniemi, Jari Pekka Tapani Valkonen

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Kuvaus

Laatutappioita aiheuttavan perunaruven torjuntakeinot ovat nykyisellään riittämättömiä. Ruvenhallintaan on kehitteillä biologinen torjuntamenetelmä, jossa hyödynnetään perunan rupilaikusta eristettyä mikrobia. Menetelmä on vähentänyt tehokkaasti rupea monivuotisissa kenttäkokeissa ja antanut lupaavia tuloksia myös ammattiviljelmillä. Menetelmän kehitystyössä on ruvenestotehokkuuden lisäksi paneuduttu torjuntamikrobin potentiaalisten riskien selvittämiseen sekä massatuotannon- ja säilytysmenetelmän kehittämiseen. Jatkosuunnitelmissa on mm. torjuntamikrobin ruvenestomekanismin selvittäminen sekä menetelmän kaupallistaminen.
Alkuperäiskielisuomi
LehtiTuottava peruna
Vuosikerta42
Numero2
Sivut4-6
Sivumäärä3
ISSN0787-670X
TilaJulkaistu - 2015
OKM-julkaisutyyppiD1 Artikkeli ammattilehdessä

Tieteenalat

  • 4111 Maataloustiede

Lainaa tätä

Hiltunen, Lea ; Kelloniemi, Jani ; Valkonen, Jari Pekka Tapani. / Biologisesta torjunnasta apua ruvenhallintaan. Julkaisussa: Tuottava peruna. 2015 ; Vuosikerta 42, Nro 2. Sivut 4-6.
@article{ac625fa2ec1245e18854963346ed6170,
title = "Biologisesta torjunnasta apua ruvenhallintaan",
abstract = "Laatutappioita aiheuttavan perunaruven torjuntakeinot ovat nykyisell{\"a}{\"a}n riitt{\"a}m{\"a}tt{\"o}mi{\"a}. Ruvenhallintaan on kehitteill{\"a} biologinen torjuntamenetelm{\"a}, jossa hy{\"o}dynnet{\"a}{\"a}n perunan rupilaikusta eristetty{\"a} mikrobia. Menetelm{\"a} on v{\"a}hent{\"a}nyt tehokkaasti rupea monivuotisissa kentt{\"a}kokeissa ja antanut lupaavia tuloksia my{\"o}s ammattiviljelmill{\"a}. Menetelm{\"a}n kehitysty{\"o}ss{\"a} on ruvenestotehokkuuden lis{\"a}ksi paneuduttu torjuntamikrobin potentiaalisten riskien selvitt{\"a}miseen sek{\"a} massatuotannon- ja s{\"a}ilytysmenetelm{\"a}n kehitt{\"a}miseen. Jatkosuunnitelmissa on mm. torjuntamikrobin ruvenestomekanismin selvitt{\"a}minen sek{\"a} menetelm{\"a}n kaupallistaminen.",
keywords = "4111 Maataloustiede",
author = "Lea Hiltunen and Jani Kelloniemi and Valkonen, {Jari Pekka Tapani}",
year = "2015",
language = "suomi",
volume = "42",
pages = "4--6",
journal = "Tuottava peruna",
issn = "0787-670X",
publisher = "PERUNANTUOTANNON TUTKIMUS- JA KEHITYSS{\"A}{\"A}TI{\"O}",
number = "2",

}

Hiltunen, L, Kelloniemi, J & Valkonen, JPT 2015, 'Biologisesta torjunnasta apua ruvenhallintaan', Tuottava peruna, Vuosikerta 42, Nro 2, Sivut 4-6.

Biologisesta torjunnasta apua ruvenhallintaan. / Hiltunen, Lea; Kelloniemi, Jani; Valkonen, Jari Pekka Tapani.

julkaisussa: Tuottava peruna, Vuosikerta 42, Nro 2, 2015, s. 4-6.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

TY - JOUR

T1 - Biologisesta torjunnasta apua ruvenhallintaan

AU - Hiltunen, Lea

AU - Kelloniemi, Jani

AU - Valkonen, Jari Pekka Tapani

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Laatutappioita aiheuttavan perunaruven torjuntakeinot ovat nykyisellään riittämättömiä. Ruvenhallintaan on kehitteillä biologinen torjuntamenetelmä, jossa hyödynnetään perunan rupilaikusta eristettyä mikrobia. Menetelmä on vähentänyt tehokkaasti rupea monivuotisissa kenttäkokeissa ja antanut lupaavia tuloksia myös ammattiviljelmillä. Menetelmän kehitystyössä on ruvenestotehokkuuden lisäksi paneuduttu torjuntamikrobin potentiaalisten riskien selvittämiseen sekä massatuotannon- ja säilytysmenetelmän kehittämiseen. Jatkosuunnitelmissa on mm. torjuntamikrobin ruvenestomekanismin selvittäminen sekä menetelmän kaupallistaminen.

AB - Laatutappioita aiheuttavan perunaruven torjuntakeinot ovat nykyisellään riittämättömiä. Ruvenhallintaan on kehitteillä biologinen torjuntamenetelmä, jossa hyödynnetään perunan rupilaikusta eristettyä mikrobia. Menetelmä on vähentänyt tehokkaasti rupea monivuotisissa kenttäkokeissa ja antanut lupaavia tuloksia myös ammattiviljelmillä. Menetelmän kehitystyössä on ruvenestotehokkuuden lisäksi paneuduttu torjuntamikrobin potentiaalisten riskien selvittämiseen sekä massatuotannon- ja säilytysmenetelmän kehittämiseen. Jatkosuunnitelmissa on mm. torjuntamikrobin ruvenestomekanismin selvittäminen sekä menetelmän kaupallistaminen.

KW - 4111 Maataloustiede

M3 - Artikkeli

VL - 42

SP - 4

EP - 6

JO - Tuottava peruna

JF - Tuottava peruna

SN - 0787-670X

IS - 2

ER -