Bulevardi ja muita kirjoituksia

Tove Jansson, Sirke Happonen (Toimittaja)

Tutkimustuotos: Muu julkaisu

Kuvaus

Bulevardi ja muita kirjoituksia (Tammi, 2017) on kokoelma Tove Janssonin vähän tunnettuja kirjoituksia ja kuvituksia, jotka Sirke Happonen on koonnut, toimittanut ja taustoittanut yhdeksi laitokseksi. Kyseisiä tekstejä ja kuvia ei ole aiemmin julkaistu kirjamuodossa. Kokoelma perustuu Happosen tutkimukseen Janssonin tuotannon ja kuvitetun kirjallisuuden parissa.

Kokoelman kirjoituksia taustoittavat jälkisanat (52 s.), joissa Sirke Happonen kertoo tekstien yhteydestä julkaisuaikaansa, julkaisumuotoon sekä Janssonin muuhun tuotantoon ja elämään. Happonen on valikoinut teoksen tekstit ja kuvat ja kirjoittanut esipuheen sekä Janssonin kuvituksia taustoittavat kuvatekstit. Teos sisältää poimintoja ja esimerkkejä Janssonin lehtikuvitustaiteesta muidenkin teksteihin kuin omiinsa.

Happonen on myös suomentanut kokoelmassa olevat Janssonin 15 tekstiä.

Teos on ilmestynyt myös ruotsinkielisenä versiona vuonna 2017 (kustantaja Förlaget M, Helsinki).

*
Teoksen luonnehdinta kustantajan julkaisemana:
"Tove Janssonin tuntematonta tuotantoa: uusi kokoelma syventää kuvaa monipuolisesta taiteilijasta ja avaa näkymän menneeseen Eurooppaan. Teksti- ja kuvatoimitus sekä esipuhe ja jälkisanat: Sirke Happonen"

Osa Tove Janssonin teksteistä ei koskaan päätynyt kirjoiksi. Hän julkaisi ensimmäiset novellinsa 1930-luvulla lehdissä, joita hän samaan aikaan kuvitti. Moni varhaisnovelli sijoittuu Euroopan kaupunkeihin; ne kertovat rakastavaisista ja nuorten taiteilijoiden kommelluksista Pariisissa, syrjäytyneen naisen Veronasta tai yksinäisestä miehestä Dresdenin rautatieasemalla. Hilpeässä helsinkiläiskertomuksessa kamppaillaan vuokrahuoneesta ja siitä, kuka hakijoista on hiljaisin.

Kokoelma sisältää myös jo kokeneen ja muumeista kuuluisaksi tulleen taiteilijan pohdiskelevia esseitä, jotka nekin ovat jääneet huomaamattomiin osin julkaisumuotonsa, osin tekijänsä korkean itsekritiikin tähden. 1960- ja 1970-luvun kirjoituksissaan Jansson pohtii muun muassa lastenkirjailijan tarkoitusperiä sekä paikkaa, jossa ihmisen on hyvä olla. Miten saari muuttaa asukkiaan? Entä millaisia taloja ei pidä rakentaa?

Useimmat lehtitekstinsä Jansson myös kuvitti. Kokoelma sisältää nämä alkuperäiskuvat ja muuta harvinaista kuva-aineistoa. Teoksen aloittaa esikoisnovelli Bulevardi (1934), joka sijoittuu Pariisiin, kaupunkiin, joka oli Janssonille rakas. Samaan kaupunkiin kokoelma myös päättyy. Viimeisessä tekstissä puhuu umpikujaan tullut kirjailija, joka ei enää keksi, mistä kirjoittaa.

Alkuperäiskielisuomi
Julkaisuvuosiheinäkuuta 2017
TilaJulkaistu - heinäkuuta 2017
Julkaistu ulkoisestiKyllä

Tieteenalat

 • 6122 Kirjallisuuden tutkimus
 • novellit
 • esseet
 • Tove Jansson
 • kuvitus
 • joululehdet
 • suomennos
 • 6132 Kuvataide ja muotoilu
 • kuvitus
 • Tove Jansson
 • joululehdet
 • lehdet

Lainaa tätä

Jansson, T., & Happonen, S. (Toimittaja) (2017, heinä). Bulevardi ja muita kirjoituksia. Helsinki: Tammi.
Jansson, Tove ; Happonen, Sirke (Toimittaja). / Bulevardi ja muita kirjoituksia. 2017. Helsinki : Tammi. 288 Sivumäärä
@misc{7aa13e4e6f534249a08d6dfef1fa8ce7,
title = "Bulevardi ja muita kirjoituksia",
abstract = "Bulevardi ja muita kirjoituksia (Tammi, 2017) on kokoelma Tove Janssonin v{\"a}h{\"a}n tunnettuja kirjoituksia ja kuvituksia, jotka Sirke Happonen on koonnut, toimittanut ja taustoittanut yhdeksi laitokseksi. Kyseisi{\"a} tekstej{\"a} ja kuvia ei ole aiemmin julkaistu kirjamuodossa. Kokoelma perustuu Happosen tutkimukseen Janssonin tuotannon ja kuvitetun kirjallisuuden parissa.Kokoelman kirjoituksia taustoittavat j{\"a}lkisanat (52 s.), joissa Sirke Happonen kertoo tekstien yhteydest{\"a} julkaisuaikaansa, julkaisumuotoon sek{\"a} Janssonin muuhun tuotantoon ja el{\"a}m{\"a}{\"a}n. Happonen on valikoinut teoksen tekstit ja kuvat ja kirjoittanut esipuheen sek{\"a} Janssonin kuvituksia taustoittavat kuvatekstit. Teos sis{\"a}lt{\"a}{\"a} poimintoja ja esimerkkej{\"a} Janssonin lehtikuvitustaiteesta muidenkin teksteihin kuin omiinsa.Happonen on my{\"o}s suomentanut kokoelmassa olevat Janssonin 15 teksti{\"a}.Teos on ilmestynyt my{\"o}s ruotsinkielisen{\"a} versiona vuonna 2017 (kustantaja F{\"o}rlaget M, Helsinki).*Teoksen luonnehdinta kustantajan julkaisemana:{"}Tove Janssonin tuntematonta tuotantoa: uusi kokoelma syvent{\"a}{\"a} kuvaa monipuolisesta taiteilijasta ja avaa n{\"a}kym{\"a}n menneeseen Eurooppaan. Teksti- ja kuvatoimitus sek{\"a} esipuhe ja j{\"a}lkisanat: Sirke Happonen{"}Osa Tove Janssonin teksteist{\"a} ei koskaan p{\"a}{\"a}tynyt kirjoiksi. H{\"a}n julkaisi ensimm{\"a}iset novellinsa 1930-luvulla lehdiss{\"a}, joita h{\"a}n samaan aikaan kuvitti. Moni varhaisnovelli sijoittuu Euroopan kaupunkeihin; ne kertovat rakastavaisista ja nuorten taiteilijoiden kommelluksista Pariisissa, syrj{\"a}ytyneen naisen Veronasta tai yksin{\"a}isest{\"a} miehest{\"a} Dresdenin rautatieasemalla. Hilpe{\"a}ss{\"a} helsinkil{\"a}iskertomuksessa kamppaillaan vuokrahuoneesta ja siit{\"a}, kuka hakijoista on hiljaisin.Kokoelma sis{\"a}lt{\"a}{\"a} my{\"o}s jo kokeneen ja muumeista kuuluisaksi tulleen taiteilijan pohdiskelevia esseit{\"a}, jotka nekin ovat j{\"a}{\"a}neet huomaamattomiin osin julkaisumuotonsa, osin tekij{\"a}ns{\"a} korkean itsekritiikin t{\"a}hden. 1960- ja 1970-luvun kirjoituksissaan Jansson pohtii muun muassa lastenkirjailijan tarkoitusperi{\"a} sek{\"a} paikkaa, jossa ihmisen on hyv{\"a} olla. Miten saari muuttaa asukkiaan? Ent{\"a} millaisia taloja ei pid{\"a} rakentaa?Useimmat lehtitekstins{\"a} Jansson my{\"o}s kuvitti. Kokoelma sis{\"a}lt{\"a}{\"a} n{\"a}m{\"a} alkuper{\"a}iskuvat ja muuta harvinaista kuva-aineistoa. Teoksen aloittaa esikoisnovelli Bulevardi (1934), joka sijoittuu Pariisiin, kaupunkiin, joka oli Janssonille rakas. Samaan kaupunkiin kokoelma my{\"o}s p{\"a}{\"a}ttyy. Viimeisess{\"a} tekstiss{\"a} puhuu umpikujaan tullut kirjailija, joka ei en{\"a}{\"a} keksi, mist{\"a} kirjoittaa.",
keywords = "6122 Kirjallisuuden tutkimus, novellit, esseet, Tove Jansson, kuvitus, joululehdet, suomennos, 6132 Kuvataide ja muotoilu, kuvitus, Tove Jansson, joululehdet, lehdet",
author = "Tove Jansson and Sirke Happonen",
note = "J{\"a}lkisanat perustuvat Sirke Happosen tutkimukseen Tove Janssonin v{\"a}h{\"a}n tunnetuista lehtiteksteist{\"a} ja -kuvituksista. Happonen on my{\"o}s valikoinut ja ker{\"a}nnyt kokoelmassa julkaistavat tekstit (novellit ja esseet) ja sek{\"a} kuvitukset, joita h{\"a}n taustoittaa erikseen Volume: Proceeding volume:",
year = "2017",
month = "7",
language = "suomi",
isbn = "978-951-31-9380-5",
publisher = "Tammi",
address = "Suomi",
type = "Other",

}

Bulevardi ja muita kirjoituksia. / Jansson, Tove; Happonen, Sirke (Toimittaja).

288 s. Helsinki : Tammi. 2017, .

Tutkimustuotos: Muu julkaisu

TY - GEN

T1 - Bulevardi ja muita kirjoituksia

AU - Jansson, Tove

A2 - Happonen, Sirke

N1 - Jälkisanat perustuvat Sirke Happosen tutkimukseen Tove Janssonin vähän tunnetuista lehtiteksteistä ja -kuvituksista. Happonen on myös valikoinut ja kerännyt kokoelmassa julkaistavat tekstit (novellit ja esseet) ja sekä kuvitukset, joita hän taustoittaa erikseen Volume: Proceeding volume:

PY - 2017/7

Y1 - 2017/7

N2 - Bulevardi ja muita kirjoituksia (Tammi, 2017) on kokoelma Tove Janssonin vähän tunnettuja kirjoituksia ja kuvituksia, jotka Sirke Happonen on koonnut, toimittanut ja taustoittanut yhdeksi laitokseksi. Kyseisiä tekstejä ja kuvia ei ole aiemmin julkaistu kirjamuodossa. Kokoelma perustuu Happosen tutkimukseen Janssonin tuotannon ja kuvitetun kirjallisuuden parissa.Kokoelman kirjoituksia taustoittavat jälkisanat (52 s.), joissa Sirke Happonen kertoo tekstien yhteydestä julkaisuaikaansa, julkaisumuotoon sekä Janssonin muuhun tuotantoon ja elämään. Happonen on valikoinut teoksen tekstit ja kuvat ja kirjoittanut esipuheen sekä Janssonin kuvituksia taustoittavat kuvatekstit. Teos sisältää poimintoja ja esimerkkejä Janssonin lehtikuvitustaiteesta muidenkin teksteihin kuin omiinsa.Happonen on myös suomentanut kokoelmassa olevat Janssonin 15 tekstiä.Teos on ilmestynyt myös ruotsinkielisenä versiona vuonna 2017 (kustantaja Förlaget M, Helsinki).*Teoksen luonnehdinta kustantajan julkaisemana:"Tove Janssonin tuntematonta tuotantoa: uusi kokoelma syventää kuvaa monipuolisesta taiteilijasta ja avaa näkymän menneeseen Eurooppaan. Teksti- ja kuvatoimitus sekä esipuhe ja jälkisanat: Sirke Happonen"Osa Tove Janssonin teksteistä ei koskaan päätynyt kirjoiksi. Hän julkaisi ensimmäiset novellinsa 1930-luvulla lehdissä, joita hän samaan aikaan kuvitti. Moni varhaisnovelli sijoittuu Euroopan kaupunkeihin; ne kertovat rakastavaisista ja nuorten taiteilijoiden kommelluksista Pariisissa, syrjäytyneen naisen Veronasta tai yksinäisestä miehestä Dresdenin rautatieasemalla. Hilpeässä helsinkiläiskertomuksessa kamppaillaan vuokrahuoneesta ja siitä, kuka hakijoista on hiljaisin.Kokoelma sisältää myös jo kokeneen ja muumeista kuuluisaksi tulleen taiteilijan pohdiskelevia esseitä, jotka nekin ovat jääneet huomaamattomiin osin julkaisumuotonsa, osin tekijänsä korkean itsekritiikin tähden. 1960- ja 1970-luvun kirjoituksissaan Jansson pohtii muun muassa lastenkirjailijan tarkoitusperiä sekä paikkaa, jossa ihmisen on hyvä olla. Miten saari muuttaa asukkiaan? Entä millaisia taloja ei pidä rakentaa?Useimmat lehtitekstinsä Jansson myös kuvitti. Kokoelma sisältää nämä alkuperäiskuvat ja muuta harvinaista kuva-aineistoa. Teoksen aloittaa esikoisnovelli Bulevardi (1934), joka sijoittuu Pariisiin, kaupunkiin, joka oli Janssonille rakas. Samaan kaupunkiin kokoelma myös päättyy. Viimeisessä tekstissä puhuu umpikujaan tullut kirjailija, joka ei enää keksi, mistä kirjoittaa.

AB - Bulevardi ja muita kirjoituksia (Tammi, 2017) on kokoelma Tove Janssonin vähän tunnettuja kirjoituksia ja kuvituksia, jotka Sirke Happonen on koonnut, toimittanut ja taustoittanut yhdeksi laitokseksi. Kyseisiä tekstejä ja kuvia ei ole aiemmin julkaistu kirjamuodossa. Kokoelma perustuu Happosen tutkimukseen Janssonin tuotannon ja kuvitetun kirjallisuuden parissa.Kokoelman kirjoituksia taustoittavat jälkisanat (52 s.), joissa Sirke Happonen kertoo tekstien yhteydestä julkaisuaikaansa, julkaisumuotoon sekä Janssonin muuhun tuotantoon ja elämään. Happonen on valikoinut teoksen tekstit ja kuvat ja kirjoittanut esipuheen sekä Janssonin kuvituksia taustoittavat kuvatekstit. Teos sisältää poimintoja ja esimerkkejä Janssonin lehtikuvitustaiteesta muidenkin teksteihin kuin omiinsa.Happonen on myös suomentanut kokoelmassa olevat Janssonin 15 tekstiä.Teos on ilmestynyt myös ruotsinkielisenä versiona vuonna 2017 (kustantaja Förlaget M, Helsinki).*Teoksen luonnehdinta kustantajan julkaisemana:"Tove Janssonin tuntematonta tuotantoa: uusi kokoelma syventää kuvaa monipuolisesta taiteilijasta ja avaa näkymän menneeseen Eurooppaan. Teksti- ja kuvatoimitus sekä esipuhe ja jälkisanat: Sirke Happonen"Osa Tove Janssonin teksteistä ei koskaan päätynyt kirjoiksi. Hän julkaisi ensimmäiset novellinsa 1930-luvulla lehdissä, joita hän samaan aikaan kuvitti. Moni varhaisnovelli sijoittuu Euroopan kaupunkeihin; ne kertovat rakastavaisista ja nuorten taiteilijoiden kommelluksista Pariisissa, syrjäytyneen naisen Veronasta tai yksinäisestä miehestä Dresdenin rautatieasemalla. Hilpeässä helsinkiläiskertomuksessa kamppaillaan vuokrahuoneesta ja siitä, kuka hakijoista on hiljaisin.Kokoelma sisältää myös jo kokeneen ja muumeista kuuluisaksi tulleen taiteilijan pohdiskelevia esseitä, jotka nekin ovat jääneet huomaamattomiin osin julkaisumuotonsa, osin tekijänsä korkean itsekritiikin tähden. 1960- ja 1970-luvun kirjoituksissaan Jansson pohtii muun muassa lastenkirjailijan tarkoitusperiä sekä paikkaa, jossa ihmisen on hyvä olla. Miten saari muuttaa asukkiaan? Entä millaisia taloja ei pidä rakentaa?Useimmat lehtitekstinsä Jansson myös kuvitti. Kokoelma sisältää nämä alkuperäiskuvat ja muuta harvinaista kuva-aineistoa. Teoksen aloittaa esikoisnovelli Bulevardi (1934), joka sijoittuu Pariisiin, kaupunkiin, joka oli Janssonille rakas. Samaan kaupunkiin kokoelma myös päättyy. Viimeisessä tekstissä puhuu umpikujaan tullut kirjailija, joka ei enää keksi, mistä kirjoittaa.

KW - 6122 Kirjallisuuden tutkimus

KW - novellit

KW - esseet

KW - Tove Jansson

KW - kuvitus

KW - joululehdet

KW - suomennos

KW - 6132 Kuvataide ja muotoilu

KW - kuvitus

KW - Tove Jansson

KW - joululehdet

KW - lehdet

UR - http://www.kirja.fi/kirja/tove-jansson/bulevardi-ja-muita-kirjoituksia/9789513193805/

M3 - Muu julkaisu

SN - 978-951-31-9380-5

PB - Tammi

CY - Helsinki

ER -