Coming to Terms with a Dark Past: How Post-Conflict Societies Deal with History

Julkaisun otsikon käännös: Hankalan menneisyyden hallinta: Miten konfliktin jälkeiset yhteiskunnat käsittelevät historiaa

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiKirjaTieteellinenvertaisarvioitu

Abstrakti

Finland, South Africa and Bosnia-Herzegovina are each burdened by memories of a civil war. History wars have been fought on the arenas of public memory and history education. This book studies how the parties to these conflicts have attributed guilr to "the others" nad victimhood to "us" in each country, and compares theri respective memory politics and education strategies. The author draws on the potential of "history from below" activities and multiperspectival history lessons.
Julkaisun otsikon käännösHankalan menneisyyden hallinta: Miten konfliktin jälkeiset yhteiskunnat käsittelevät historiaa
Alkuperäiskielienglanti
JulkaisupaikkaFrankfurt am Main
KustantajaPeter Lang