Crossing the boundaries of mathematics assessment through summative self-assessment

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Abstrakti

The idea of 'Assessment for Learning' is widely encouraged in education, but mathematics assessment lags behind. In Finland, mathematics is mainly assessed through exams. Implementing alternative assessment practices might cause resistance, from both teachers and students. The present study, conducted in the context of undergraduate mathematics, introduces summative self-assessment that includes the element of self-grading as an assessment model that violates the norms of mathematics assessment. Utilising the discursive framework of boundaries, it was observed whether students were able to cross the boundaries of mathematics assessment.
Alkuperäiskielienglanti
OtsikkoProceedings of the Psychology of Mathematics Education Conference 2020