Joukon Voiman ja Ekorentin joukkorahoituskampanja.

Hanna-Kaisa Erkkilä

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiTutkimusraporttiAmmatillinen

Kuvaus

Tämä case-julkaisu liittyy Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen neuvoston
rahoittamaan Smart Energy Transition (SET) -hankkeeseen (www.smartenergytransition.fi).

Tämä tutkimus tarkastelee joukkorahoitusta sähköautojen palvelupisteiden perustamisessa. Hankkeessa olivat mukana Joukon Voima joukkorahoitusta välittävänä yrityksenä, sekä Ekorent, joka on pääkaupunkiseudulla toimiva sähköautojen yhteiskäyttöpalvelu, joka keräsi rahoitusta Helsingin Viikin ja Teurastamon palvelupisteisiin. Tätä varten on haastateltu sekä Joukon Voiman että Ekorentin edustajia, viittä palvelupisteiden rahoitukseen osallistunutta sekä yhtä Ekorentin toiseen joukkorahoituskampanjaan osallistunutta edustajaa.

Sähköautojen palvelupisteiden joukkorahoitus toimii hyvänä tapana kerätä rahoitusta ja uusia asiakkaita, sekä levittää tietoa palvelusta kampanjan saaman mediahuomion myötä. Rahoittajia motivoivia tekijöitä ovat selkeästi kiinnostus sähköautoihin ja sähköautoilun edistämiseen Suomessa, Ekorentin tai Joukon Voiman tukeminen ja yrittäjyyden tukeminen ylipäänsä, sekä ekologisuuden ja yhteiskäyttämisen tukeminen.

Käytännölliseltä kannalta joukkorahoituksella haluttiin edistää palvelupisteen perustamista itselle suotuisaan paikkaan, saada ajoaikaa tavallista halvemmilla hinnoilla tai testata sähköautojen ominaisuuksia. Haastattelujen perusteella osaamisen ja tietoisuuden lisääminen sekä uusiutuvasta energiasta, että joukkorahoituksesta sijoitusmuotona, nähtiin tärkeänä uusiutuvan energian tulevaisuuden kannalta.
Alkuperäiskielisuomi
JulkaisupaikkaHelsinki
KustantajaAalto University
Vuosikerta2016
Painos12
Sivumäärä23
ISBN (elektroninen)978-952-60-7201-2
TilaJulkaistu - 1 joulukuuta 2016
Julkaistu ulkoisestiKyllä
OKM-julkaisutyyppiD4 Julkaistu kehittämis- tai tutkimusraportti taikka -selvitys

Julkaisusarja

NimiAalto-yliopiston julkaisusarja CROSSOVER
KustantajaAalto yliopisto
Numero12
Vuosikerta2016
ISSN (painettu)1799-4950
ISSN (elektroninen)1799-4969

Lainaa tätä

Erkkilä, H-K. (2016). Joukon Voiman ja Ekorentin joukkorahoituskampanja. (12 toim.) (Aalto-yliopiston julkaisusarja CROSSOVER; Vuosikerta 2016, Nro 12). Helsinki: Aalto University.
Erkkilä, Hanna-Kaisa. / Joukon Voiman ja Ekorentin joukkorahoituskampanja. 12 toim. Helsinki : Aalto University, 2016. 23 Sivumäärä (Aalto-yliopiston julkaisusarja CROSSOVER; 12).
@book{7c90c3cace624c12af9c83e3dd602c4e,
title = "Joukon Voiman ja Ekorentin joukkorahoituskampanja.",
abstract = "T{\"a}m{\"a} case-julkaisu liittyy Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen neuvostonrahoittamaan Smart Energy Transition (SET) -hankkeeseen (www.smartenergytransition.fi).T{\"a}m{\"a} tutkimus tarkastelee joukkorahoitusta s{\"a}hk{\"o}autojen palvelupisteiden perustamisessa. Hankkeessa olivat mukana Joukon Voima joukkorahoitusta v{\"a}litt{\"a}v{\"a}n{\"a} yrityksen{\"a}, sek{\"a} Ekorent, joka on p{\"a}{\"a}kaupunkiseudulla toimiva s{\"a}hk{\"o}autojen yhteisk{\"a}ytt{\"o}palvelu, joka ker{\"a}si rahoitusta Helsingin Viikin ja Teurastamon palvelupisteisiin. T{\"a}t{\"a} varten on haastateltu sek{\"a} Joukon Voiman ett{\"a} Ekorentin edustajia, viitt{\"a} palvelupisteiden rahoitukseen osallistunutta sek{\"a} yht{\"a} Ekorentin toiseen joukkorahoituskampanjaan osallistunutta edustajaa.S{\"a}hk{\"o}autojen palvelupisteiden joukkorahoitus toimii hyv{\"a}n{\"a} tapana ker{\"a}t{\"a} rahoitusta ja uusia asiakkaita, sek{\"a} levitt{\"a}{\"a} tietoa palvelusta kampanjan saaman mediahuomion my{\"o}t{\"a}. Rahoittajia motivoivia tekij{\"o}it{\"a} ovat selke{\"a}sti kiinnostus s{\"a}hk{\"o}autoihin ja s{\"a}hk{\"o}autoilun edist{\"a}miseen Suomessa, Ekorentin tai Joukon Voiman tukeminen ja yritt{\"a}jyyden tukeminen ylip{\"a}{\"a}ns{\"a}, sek{\"a} ekologisuuden ja yhteisk{\"a}ytt{\"a}misen tukeminen. K{\"a}yt{\"a}nn{\"o}lliselt{\"a} kannalta joukkorahoituksella haluttiin edist{\"a}{\"a} palvelupisteen perustamista itselle suotuisaan paikkaan, saada ajoaikaa tavallista halvemmilla hinnoilla tai testata s{\"a}hk{\"o}autojen ominaisuuksia. Haastattelujen perusteella osaamisen ja tietoisuuden lis{\"a}{\"a}minen sek{\"a} uusiutuvasta energiasta, ett{\"a} joukkorahoituksesta sijoitusmuotona, n{\"a}htiin t{\"a}rke{\"a}n{\"a} uusiutuvan energian tulevaisuuden kannalta.",
author = "Hanna-Kaisa Erkkil{\"a}",
year = "2016",
month = "12",
day = "1",
language = "suomi",
volume = "2016",
series = "Aalto-yliopiston julkaisusarja CROSSOVER",
publisher = "Aalto University",
number = "12",
address = "Suomi",
edition = "12",

}

Erkkilä, H-K 2016, Joukon Voiman ja Ekorentin joukkorahoituskampanja. Aalto-yliopiston julkaisusarja CROSSOVER, Nro 12, Vuosikerta 2016, Vuosikerta 2016, 12 toim, Aalto University, Helsinki.

Joukon Voiman ja Ekorentin joukkorahoituskampanja. / Erkkilä, Hanna-Kaisa.

12 toim. Helsinki : Aalto University, 2016. 23 s. (Aalto-yliopiston julkaisusarja CROSSOVER; Vuosikerta 2016, Nro 12).

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiTutkimusraporttiAmmatillinen

TY - BOOK

T1 - Joukon Voiman ja Ekorentin joukkorahoituskampanja.

AU - Erkkilä, Hanna-Kaisa

PY - 2016/12/1

Y1 - 2016/12/1

N2 - Tämä case-julkaisu liittyy Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen neuvostonrahoittamaan Smart Energy Transition (SET) -hankkeeseen (www.smartenergytransition.fi).Tämä tutkimus tarkastelee joukkorahoitusta sähköautojen palvelupisteiden perustamisessa. Hankkeessa olivat mukana Joukon Voima joukkorahoitusta välittävänä yrityksenä, sekä Ekorent, joka on pääkaupunkiseudulla toimiva sähköautojen yhteiskäyttöpalvelu, joka keräsi rahoitusta Helsingin Viikin ja Teurastamon palvelupisteisiin. Tätä varten on haastateltu sekä Joukon Voiman että Ekorentin edustajia, viittä palvelupisteiden rahoitukseen osallistunutta sekä yhtä Ekorentin toiseen joukkorahoituskampanjaan osallistunutta edustajaa.Sähköautojen palvelupisteiden joukkorahoitus toimii hyvänä tapana kerätä rahoitusta ja uusia asiakkaita, sekä levittää tietoa palvelusta kampanjan saaman mediahuomion myötä. Rahoittajia motivoivia tekijöitä ovat selkeästi kiinnostus sähköautoihin ja sähköautoilun edistämiseen Suomessa, Ekorentin tai Joukon Voiman tukeminen ja yrittäjyyden tukeminen ylipäänsä, sekä ekologisuuden ja yhteiskäyttämisen tukeminen. Käytännölliseltä kannalta joukkorahoituksella haluttiin edistää palvelupisteen perustamista itselle suotuisaan paikkaan, saada ajoaikaa tavallista halvemmilla hinnoilla tai testata sähköautojen ominaisuuksia. Haastattelujen perusteella osaamisen ja tietoisuuden lisääminen sekä uusiutuvasta energiasta, että joukkorahoituksesta sijoitusmuotona, nähtiin tärkeänä uusiutuvan energian tulevaisuuden kannalta.

AB - Tämä case-julkaisu liittyy Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen neuvostonrahoittamaan Smart Energy Transition (SET) -hankkeeseen (www.smartenergytransition.fi).Tämä tutkimus tarkastelee joukkorahoitusta sähköautojen palvelupisteiden perustamisessa. Hankkeessa olivat mukana Joukon Voima joukkorahoitusta välittävänä yrityksenä, sekä Ekorent, joka on pääkaupunkiseudulla toimiva sähköautojen yhteiskäyttöpalvelu, joka keräsi rahoitusta Helsingin Viikin ja Teurastamon palvelupisteisiin. Tätä varten on haastateltu sekä Joukon Voiman että Ekorentin edustajia, viittä palvelupisteiden rahoitukseen osallistunutta sekä yhtä Ekorentin toiseen joukkorahoituskampanjaan osallistunutta edustajaa.Sähköautojen palvelupisteiden joukkorahoitus toimii hyvänä tapana kerätä rahoitusta ja uusia asiakkaita, sekä levittää tietoa palvelusta kampanjan saaman mediahuomion myötä. Rahoittajia motivoivia tekijöitä ovat selkeästi kiinnostus sähköautoihin ja sähköautoilun edistämiseen Suomessa, Ekorentin tai Joukon Voiman tukeminen ja yrittäjyyden tukeminen ylipäänsä, sekä ekologisuuden ja yhteiskäyttämisen tukeminen. Käytännölliseltä kannalta joukkorahoituksella haluttiin edistää palvelupisteen perustamista itselle suotuisaan paikkaan, saada ajoaikaa tavallista halvemmilla hinnoilla tai testata sähköautojen ominaisuuksia. Haastattelujen perusteella osaamisen ja tietoisuuden lisääminen sekä uusiutuvasta energiasta, että joukkorahoituksesta sijoitusmuotona, nähtiin tärkeänä uusiutuvan energian tulevaisuuden kannalta.

M3 - Tutkimusraportti

VL - 2016

T3 - Aalto-yliopiston julkaisusarja CROSSOVER

BT - Joukon Voiman ja Ekorentin joukkorahoituskampanja.

PB - Aalto University

CY - Helsinki

ER -

Erkkilä H-K. Joukon Voiman ja Ekorentin joukkorahoituskampanja. 12 toim. Helsinki: Aalto University, 2016. 23 s. (Aalto-yliopiston julkaisusarja CROSSOVER; 12).