Effects of biodiversity on ecosystem functioning

A consensus of current knowledge

DU Hooper, FS Chapin, JJ Ewel, A Hector, P Inchausti, S Lavorel, JH Lawton, DM Lodge, M Loreau, S Naeem, B Schmid, H Setälä, AJ Symstad, J Vandermeer, DA Wardle

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Alkuperäiskielienglanti
    LehtiEcological Monographs
    Vuosikerta75
    Numero1
    Sivut3-35
    ISSN0012-9615
    TilaJulkaistu - 2005
    OKM-julkaisutyyppiA2 Katsausartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä

• 1181 Ekologia, evoluutiobiologia

Hooper, DU., Chapin, FS., Ewel, JJ., Hector, A., Inchausti, P., Lavorel, S., ... Wardle, DA. (2005). Effects of biodiversity on ecosystem functioning: A consensus of current knowledge. Ecological Monographs, 75(1), 3-35.
    Hooper, DU ; Chapin, FS ; Ewel, JJ ; Hector, A ; Inchausti, P ; Lavorel, S ; Lawton, JH ; Lodge, DM ; Loreau, M ; Naeem, S ; Schmid, B ; Setälä, H ; Symstad, AJ ; Vandermeer, J ; Wardle, DA. / Effects of biodiversity on ecosystem functioning : A consensus of current knowledge. Julkaisussa: Ecological Monographs. 2005 ; Vuosikerta 75, Nro 1. Sivut 3-35.
    @article{5efa4bc0b5aa4fce8bcac8225fd3737f,
    title = "Effects of biodiversity on ecosystem functioning: A consensus of current knowledge",
    keywords = "biodiversity, complementary resource use, ecosystem goods and services, ecosystem processes, ecosystem properties, functional characteristics, functional diversity, net primary production, sampling effect, species extinction, species invasions, species richness, stability, EXPERIMENTAL PLANT-COMMUNITIES, DIVERSITY-PRODUCTIVITY RELATIONSHIPS, BELOW-GROUND BIODIVERSITY, FOOD-WEB STRUCTURE, EXPERIMENTAL GRASSLAND COMMUNITIES, MEDITERRANEAN ANNUAL COMMUNITIES, RELATING SPECIES-DIVERSITY, BIOCONTROL BEATS RABBITS, ELEVATED CO2, BIOLOGICAL INVASIONS, 1181 Ecology, evolutionary biology",
    author = "DU Hooper and FS Chapin and JJ Ewel and A Hector and P Inchausti and S Lavorel and JH Lawton and DM Lodge and M Loreau and S Naeem and B Schmid and H Set{\"a}l{\"a} and AJ Symstad and J Vandermeer and DA Wardle",
    year = "2005",
    language = "English",
    volume = "75",
    pages = "3--35",
    journal = "Ecological Monographs",
    issn = "0012-9615",
    publisher = "Wiley",
    number = "1",

Hooper, DU, Chapin, FS, Ewel, JJ, Hector, A, Inchausti, P, Lavorel, S, Lawton, JH, Lodge, DM, Loreau, M, Naeem, S, Schmid, B, Setälä, H, Symstad, AJ, Vandermeer, J & Wardle, DA 2005, 'Effects of biodiversity on ecosystem functioning: A consensus of current knowledge', Ecological Monographs, Vuosikerta 75, Nro 1, Sivut 3-35.

Effects of biodiversity on ecosystem functioning : A consensus of current knowledge. / Hooper, DU; Chapin, FS; Ewel, JJ; Hector, A; Inchausti, P; Lavorel, S; Lawton, JH; Lodge, DM; Loreau, M; Naeem, S; Schmid, B; Setälä, H; Symstad, AJ; Vandermeer, J; Wardle, DA.

julkaisussa: Ecological Monographs, Vuosikerta 75, Nro 1, 2005, s. 3-35.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Y1 - 2005

KW - biodiversity

KW - complementary resource use

KW - ecosystem goods and services

KW - ecosystem processes

JF - Ecological Monographs

SN - 0012-9615

IS - 1

Hooper DU, Chapin FS, Ewel JJ, Hector A, Inchausti P, Lavorel S et al. Effects of biodiversity on ecosystem functioning: A consensus of current knowledge. Ecological Monographs. 2005;75(1):3-35.