Escalier 3: ranskaa lukioon ja aikuisille

Jonina Altschuler, Fred Dervin, Katariina Laine, Tytti Tenhunen, Suvi Punkkinen

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiKirjaAmmatillinen

Abstrakti

Escalier 3 -kirjan aiheina ovat muun muassa perheen merkitys, erilaiset elämäntavat, terveys ja teknologia sekä opiskelu ja työelämä. Se vie opiskelijat kiehtovaan ranskankieliseen maailmaan, ja useiden tekstien autenttiset henkilöt tuovat kulttuurin elävästi lähelle.

Tekstit sisältävät ranskan kielen keskeistä sanastoa, jota opiskelijat pääsevät heti käyttämään sekä kirjallisesti että suullisesti. Sanaston toistuvuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Viestinnällisiä puheharjoituksia on runsaasti, ja opiskelijat harjaantuvat muun muassa ilmaisemaan mielipiteitään, asioimaan jokapäiväisissä tilanteissa ja kertomaan tulevaisuudensuunnitelmistaan.

Kielioppirakenteet on esitetty selkeästi ja esimerkkien avulla, olennaiseen keskittyen. Tekstinymmärtämistä voi harjoitella ranskankielisten kulttuuriosioiden avulla, joihin liittyy aina myös tehtäviä.

Kirjassa on raikkaan monikulttuurinen lähestymistapa, ja kulttuurisia yksinkertaistuksia on pyritty välttämään.
Alkuperäiskieliranska
JulkaisupaikkaHelsinki
KustantajaSanoma Pro
ISBN (painettu)978-952-63-0404-5