Excellence in education requires excellence in collaboration: learning modules in circular economy as platforms for transdisciplinary learning

Niclas Sandström, Anne Nevgi, Thomas Betten, Ruud Balkenende, Pamela Danese, Roberta Graf, Kaisa Grönman, Jani Holopainen, Stig Irving Olsen

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Abstrakti

Circular economy (CE) is drawing attention in the fields of sustainable science and engineering. The aim of the paper is to describe how a consortium of 6 European universities or research institutes (Lappeenranta-Lahti University of Technology, Finland; Delft University of Technology, the Netherlands; Fraunhofer, Germany; Technical University of Denmark; Università degli Studi di Padova, Italy; University of Helsinki, Finland) that build new co-created learning modules in CE based on modern collaborative pedagogical approaches that include flipped learning (Bergman & Sams, 2012). In the modules a feed-forward toolkit for student engagement and participation was applied. The paper also discusses student and teacher experiences and perceived benefits of using the pedagogical engagement approach.
Alkuperäiskielienglanti
OtsikkoProceedings of the 10th Engineering Education for Sustainable Development Conference (EESD2021) : 'Building Flourishing Communities'
JulkaisupaikkaCork, Ireland
KustantajaUniversity College Cork