Future chemistry teachers use of knowledge dimensions and high-order cognitive skills in pre-laboratory concept maps

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Abstrakti

This poster describes a pilot case study, which aim is to study how future chemistry teachers use knowledge dimensions and high-order cognitive skills (HOCS) in their pre-laboratory concept maps to support chemistry laboratory work. The research data consisted of 168 pre-laboratory concept maps that 29 students constructed as a part of their chemistry laboratory studies. Concept maps were analyzed by using a theory based content analysis through Anderson & Krathwohls' learning taxonomy (2001). This study implicates that novice concept mapper students use all knowledge dimensions and applying, analyzing and evaluating HOCS to support the pre-laboratory work.
Alkuperäiskielienglanti
OtsikkoConcept Maps: Making Learning Meaningful : Proceedings of the Fourth International Conference on Concept Mapping
ToimittajatJaime Sánchez , Alberto J. Cãnas, Joseph Novak
JulkaisupaikkaSantiago de Chile