Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston yhteistyön kehittyminen kumppanuudeksi

Helsingin kaupunkin tietokeskuksen tutkimuskatsauksia 2005:5

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiKirjaTieteellinenvertaisarvioitu

Kuvaus

Vuosisataisesta yhteisestä historiasta huolimatta Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston välille syntyi virallista yhteistyötä vasta 1980-luvulla. Sittemmin tuo yhteistyö on tiivistynyt asteittain yhä virallisemmaksi ja rakenteellisemmaksi kumppanuudeksi, jossa osapuolet ovat löytäneet toisensa strategisen tason kumppaneina "avauduttuaan" seudullisten sidosryhmiensä suuntaan.

Tämä tutkimus on ensimmäinen kokonaisesitys kaupungin ja yliopiston monialaisesta yhteistyöstä. Sen keskeisimpiä hankkeita ovat viimeisen 20 vuoden aikana olleet Helsingin tiedepuiston synnyttäminen, yliopiston kampusalueiden kaavoittaminen ja rakennuttaminen, yhteisen aikuis- ja täydennyskoulutustoiminnan organisoiminen, kaupunkitutkimus ja kaupunkitutkimusprofessuurit, yliopiston 350-vuotisjuhlavuosi 1990 sekä Helsingin Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi 2000. Tutkimus kuvaa yhteistyöhankkeiden syntyä, historiallista kehittymistä ja merkitystä laajemman kumppanuuden osana sekä suhteessa laajempiin Helsingin seudun toimijaverkostoihin.

Tutkimus osallistuu ajankohtaiseen keskusteluun yliopistojen alueellisen ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden tehtävistä sekä kaupunkien ja kansallisvaltion suhteesta Suomessa 2000-luvulla.
Alkuperäiskielisuomi
JulkaisupaikkaHelsingin kaupungin tietokeskus
KustantajaHelsingin kaupunki, tietokeskus
VuosikertaTutkimuskatsauksia 2004:5
Sivumäärä112
ISBN (painettu)952-473-373-0
TilaJulkaistu - marraskuuta 2004
OKM-julkaisutyyppiC1 Kustannettu tieteellinen erillisteos

Julkaisusarja

NimiHelsingin kaupungin tietokeskuksen tutkimuskatsauksia
KustantajaHelsingin kaupunki, tietokeskus
Numero5
Vuosikerta2004
ISSN (painettu)1455-7266

Lainaa tätä

Aniluoto, A. (2004). Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston yhteistyön kehittyminen kumppanuudeksi: Helsingin kaupunkin tietokeskuksen tutkimuskatsauksia 2005:5. (Helsingin kaupungin tietokeskuksen tutkimuskatsauksia; Vuosikerta 2004, Nro 5). Helsingin kaupungin tietokeskus: Helsingin kaupunki, tietokeskus.
Aniluoto, Arto. / Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston yhteistyön kehittyminen kumppanuudeksi : Helsingin kaupunkin tietokeskuksen tutkimuskatsauksia 2005:5. Helsingin kaupungin tietokeskus : Helsingin kaupunki, tietokeskus, 2004. 112 Sivumäärä (Helsingin kaupungin tietokeskuksen tutkimuskatsauksia; 5).
@book{5154e3e233764b7bad91b75b16fe5976,
title = "Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston yhteisty{\"o}n kehittyminen kumppanuudeksi: Helsingin kaupunkin tietokeskuksen tutkimuskatsauksia 2005:5",
abstract = "Vuosisataisesta yhteisest{\"a} historiasta huolimatta Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston v{\"a}lille syntyi virallista yhteisty{\"o}t{\"a} vasta 1980-luvulla. Sittemmin tuo yhteisty{\"o} on tiivistynyt asteittain yh{\"a} virallisemmaksi ja rakenteellisemmaksi kumppanuudeksi, jossa osapuolet ovat l{\"o}yt{\"a}neet toisensa strategisen tason kumppaneina {"}avauduttuaan{"} seudullisten sidosryhmiens{\"a} suuntaan.T{\"a}m{\"a} tutkimus on ensimm{\"a}inen kokonaisesitys kaupungin ja yliopiston monialaisesta yhteisty{\"o}st{\"a}. Sen keskeisimpi{\"a} hankkeita ovat viimeisen 20 vuoden aikana olleet Helsingin tiedepuiston synnytt{\"a}minen, yliopiston kampusalueiden kaavoittaminen ja rakennuttaminen, yhteisen aikuis- ja t{\"a}ydennyskoulutustoiminnan organisoiminen, kaupunkitutkimus ja kaupunkitutkimusprofessuurit, yliopiston 350-vuotisjuhlavuosi 1990 sek{\"a} Helsingin Euroopan kulttuurip{\"a}{\"a}kaupunkivuosi 2000. Tutkimus kuvaa yhteisty{\"o}hankkeiden synty{\"a}, historiallista kehittymist{\"a} ja merkityst{\"a} laajemman kumppanuuden osana sek{\"a} suhteessa laajempiin Helsingin seudun toimijaverkostoihin.Tutkimus osallistuu ajankohtaiseen keskusteluun yliopistojen alueellisen ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden teht{\"a}vist{\"a} sek{\"a} kaupunkien ja kansallisvaltion suhteesta Suomessa 2000-luvulla.",
author = "Arto Aniluoto",
year = "2004",
month = "11",
language = "suomi",
isbn = "952-473-373-0",
volume = "Tutkimuskatsauksia 2004:5",
series = "Helsingin kaupungin tietokeskuksen tutkimuskatsauksia",
publisher = "Helsingin kaupunki, tietokeskus",
number = "5",
address = "Suomi",

}

Aniluoto, A 2004, Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston yhteistyön kehittyminen kumppanuudeksi: Helsingin kaupunkin tietokeskuksen tutkimuskatsauksia 2005:5. Helsingin kaupungin tietokeskuksen tutkimuskatsauksia, Nro 5, Vuosikerta 2004, Vuosikerta Tutkimuskatsauksia 2004:5, Helsingin kaupunki, tietokeskus, Helsingin kaupungin tietokeskus.

Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston yhteistyön kehittyminen kumppanuudeksi : Helsingin kaupunkin tietokeskuksen tutkimuskatsauksia 2005:5. / Aniluoto, Arto.

Helsingin kaupungin tietokeskus : Helsingin kaupunki, tietokeskus, 2004. 112 s. (Helsingin kaupungin tietokeskuksen tutkimuskatsauksia; Vuosikerta 2004, Nro 5).

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiKirjaTieteellinenvertaisarvioitu

TY - BOOK

T1 - Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston yhteistyön kehittyminen kumppanuudeksi

T2 - Helsingin kaupunkin tietokeskuksen tutkimuskatsauksia 2005:5

AU - Aniluoto, Arto

PY - 2004/11

Y1 - 2004/11

N2 - Vuosisataisesta yhteisestä historiasta huolimatta Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston välille syntyi virallista yhteistyötä vasta 1980-luvulla. Sittemmin tuo yhteistyö on tiivistynyt asteittain yhä virallisemmaksi ja rakenteellisemmaksi kumppanuudeksi, jossa osapuolet ovat löytäneet toisensa strategisen tason kumppaneina "avauduttuaan" seudullisten sidosryhmiensä suuntaan.Tämä tutkimus on ensimmäinen kokonaisesitys kaupungin ja yliopiston monialaisesta yhteistyöstä. Sen keskeisimpiä hankkeita ovat viimeisen 20 vuoden aikana olleet Helsingin tiedepuiston synnyttäminen, yliopiston kampusalueiden kaavoittaminen ja rakennuttaminen, yhteisen aikuis- ja täydennyskoulutustoiminnan organisoiminen, kaupunkitutkimus ja kaupunkitutkimusprofessuurit, yliopiston 350-vuotisjuhlavuosi 1990 sekä Helsingin Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi 2000. Tutkimus kuvaa yhteistyöhankkeiden syntyä, historiallista kehittymistä ja merkitystä laajemman kumppanuuden osana sekä suhteessa laajempiin Helsingin seudun toimijaverkostoihin.Tutkimus osallistuu ajankohtaiseen keskusteluun yliopistojen alueellisen ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden tehtävistä sekä kaupunkien ja kansallisvaltion suhteesta Suomessa 2000-luvulla.

AB - Vuosisataisesta yhteisestä historiasta huolimatta Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston välille syntyi virallista yhteistyötä vasta 1980-luvulla. Sittemmin tuo yhteistyö on tiivistynyt asteittain yhä virallisemmaksi ja rakenteellisemmaksi kumppanuudeksi, jossa osapuolet ovat löytäneet toisensa strategisen tason kumppaneina "avauduttuaan" seudullisten sidosryhmiensä suuntaan.Tämä tutkimus on ensimmäinen kokonaisesitys kaupungin ja yliopiston monialaisesta yhteistyöstä. Sen keskeisimpiä hankkeita ovat viimeisen 20 vuoden aikana olleet Helsingin tiedepuiston synnyttäminen, yliopiston kampusalueiden kaavoittaminen ja rakennuttaminen, yhteisen aikuis- ja täydennyskoulutustoiminnan organisoiminen, kaupunkitutkimus ja kaupunkitutkimusprofessuurit, yliopiston 350-vuotisjuhlavuosi 1990 sekä Helsingin Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi 2000. Tutkimus kuvaa yhteistyöhankkeiden syntyä, historiallista kehittymistä ja merkitystä laajemman kumppanuuden osana sekä suhteessa laajempiin Helsingin seudun toimijaverkostoihin.Tutkimus osallistuu ajankohtaiseen keskusteluun yliopistojen alueellisen ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden tehtävistä sekä kaupunkien ja kansallisvaltion suhteesta Suomessa 2000-luvulla.

M3 - Kirja

SN - 952-473-373-0

VL - Tutkimuskatsauksia 2004:5

T3 - Helsingin kaupungin tietokeskuksen tutkimuskatsauksia

BT - Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston yhteistyön kehittyminen kumppanuudeksi

PB - Helsingin kaupunki, tietokeskus

CY - Helsingin kaupungin tietokeskus

ER -

Aniluoto A. Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston yhteistyön kehittyminen kumppanuudeksi: Helsingin kaupunkin tietokeskuksen tutkimuskatsauksia 2005:5. Helsingin kaupungin tietokeskus: Helsingin kaupunki, tietokeskus, 2004. 112 s. (Helsingin kaupungin tietokeskuksen tutkimuskatsauksia; 5).