Kosuke Suzuki, Ari-Pekka Honkanen, Naruki Tsuji, Kirsi Jalkanen, Jari Koskinen, Hideyuki Morimoto, Daisuke Hiramoto, Ayumu Terasaka, Hasnain Hafiz, Yoshiharu Sakurai, Mika Kanninen, Simo Huotari, Arun Bansil, Hiroshi Sakurai, Bernardo Barbiellini

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Kuvaus

Alkuperäiskielienglanti
Artikkeli66
LehtiCondensed matter
Vuosikerta4
Numero3
ISSN2410-3896
DOI - pysyväislinkit
TilaJulkaistu - 11 heinäkuuta 2019
OKM-julkaisutyyppiA1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä, vertaisarvioitu

• 114 Fysiikka

Suzuki, K., Honkanen, A-P., Tsuji, N., Jalkanen, K., Koskinen, J., Morimoto, H., ... Barbiellini, B. (2019). High-Energy X-Ray Compton Scattering Imaging of 18650-Type Lithium-Ion Battery Cell. Condensed matter, 4(3), [66]. https://doi.org/10.3390/condmat4030066
Suzuki, Kosuke ; Honkanen, Ari-Pekka ; Tsuji, Naruki ; Jalkanen, Kirsi ; Koskinen, Jari ; Morimoto, Hideyuki ; Hiramoto, Daisuke ; Terasaka, Ayumu ; Hafiz, Hasnain ; Sakurai, Yoshiharu ; Kanninen, Mika ; Huotari, Simo ; Bansil, Arun ; Sakurai, Hiroshi ; Barbiellini, Bernardo. / High-Energy X-Ray Compton Scattering Imaging of 18650-Type Lithium-Ion Battery Cell. Julkaisussa: Condensed matter. 2019 ; Vuosikerta 4, Nro 3.
@article{1b7a01e458f94f6cbedd3a0683b7a5f8,
title = "High-Energy X-Ray Compton Scattering Imaging of 18650-Type Lithium-Ion Battery Cell",
abstract = "High-energy synchrotron X-ray Compton scattering imaging was applied to a commercial 18650-type cell, which is a cylindrical lithium-ion battery in wide current use. By measuring the Compton scattering X-ray energy spectrum non-destructively, the lithiation state in both fresh and aged cells was obtained from two different regions of the cell, one near the outer casing and the other near the center of the cell. Our technique has the advantage that it can reveal the lithiation state with a micron-scale spatial resolution even in large cells. The present method enables us to monitor the operation of large-scale cells and can thus accelerate the development of advanced lithium-ion batteries.",
keywords = "114 Physical sciences",
author = "Kosuke Suzuki and Ari-Pekka Honkanen and Naruki Tsuji and Kirsi Jalkanen and Jari Koskinen and Hideyuki Morimoto and Daisuke Hiramoto and Ayumu Terasaka and Hasnain Hafiz and Yoshiharu Sakurai and Mika Kanninen and Simo Huotari and Arun Bansil and Hiroshi Sakurai and Bernardo Barbiellini",
year = "2019",
month = "7",
day = "11",
doi = "10.3390/condmat4030066",
language = "English",
volume = "4",
journal = "Condensed matter",
issn = "2410-3896",
publisher = "MDPI AG",
number = "3",

Suzuki, K, Honkanen, A-P, Tsuji, N, Jalkanen, K, Koskinen, J, Morimoto, H, Hiramoto, D, Terasaka, A, Hafiz, H, Sakurai, Y, Kanninen, M, Huotari, S, Bansil, A, Sakurai, H & Barbiellini, B 2019, 'High-Energy X-Ray Compton Scattering Imaging of 18650-Type Lithium-Ion Battery Cell', Condensed matter, Vuosikerta 4, Nro 3, 66. https://doi.org/10.3390/condmat4030066

High-Energy X-Ray Compton Scattering Imaging of 18650-Type Lithium-Ion Battery Cell. / Suzuki, Kosuke; Honkanen, Ari-Pekka; Tsuji, Naruki; Jalkanen, Kirsi; Koskinen, Jari; Morimoto, Hideyuki; Hiramoto, Daisuke; Terasaka, Ayumu; Hafiz, Hasnain; Sakurai, Yoshiharu; Kanninen, Mika; Huotari, Simo; Bansil, Arun; Sakurai, Hiroshi; Barbiellini, Bernardo.

julkaisussa: Condensed matter, Vuosikerta 4, Nro 3, 66, 11.07.2019.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

TY - JOUR

T1 - High-Energy X-Ray Compton Scattering Imaging of 18650-Type Lithium-Ion Battery Cell

AU - Suzuki, Kosuke

AU - Honkanen, Ari-Pekka

AU - Tsuji, Naruki

AU - Jalkanen, Kirsi

AU - Koskinen, Jari

AU - Morimoto, Hideyuki

AU - Hiramoto, Daisuke

AU - Terasaka, Ayumu

AU - Hafiz, Hasnain

AU - Sakurai, Yoshiharu

AU - Kanninen, Mika

AU - Huotari, Simo

AU - Bansil, Arun

AU - Sakurai, Hiroshi

AU - Barbiellini, Bernardo

PY - 2019/7/11

Y1 - 2019/7/11

N2 - High-energy synchrotron X-ray Compton scattering imaging was applied to a commercial 18650-type cell, which is a cylindrical lithium-ion battery in wide current use. By measuring the Compton scattering X-ray energy spectrum non-destructively, the lithiation state in both fresh and aged cells was obtained from two different regions of the cell, one near the outer casing and the other near the center of the cell. Our technique has the advantage that it can reveal the lithiation state with a micron-scale spatial resolution even in large cells. The present method enables us to monitor the operation of large-scale cells and can thus accelerate the development of advanced lithium-ion batteries.

AB - High-energy synchrotron X-ray Compton scattering imaging was applied to a commercial 18650-type cell, which is a cylindrical lithium-ion battery in wide current use. By measuring the Compton scattering X-ray energy spectrum non-destructively, the lithiation state in both fresh and aged cells was obtained from two different regions of the cell, one near the outer casing and the other near the center of the cell. Our technique has the advantage that it can reveal the lithiation state with a micron-scale spatial resolution even in large cells. The present method enables us to monitor the operation of large-scale cells and can thus accelerate the development of advanced lithium-ion batteries.

KW - 114 Physical sciences

U2 - 10.3390/condmat4030066