Hyönteistaloudessa on positiivista pörinää

Jarkko Niemi, Maija Karhapää, Risto Lauhanen, Ilkka Latomäki, Antti Pasila, Seliina Päällysaho, Gun Wirtanen

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Kuvaus

Hyönteisala on ollut näkyvästi esillä viime kuukausina. Se on nostettu varteenotettavaksi mahdollisuudeksi luoda sivuelinkeinoja maaseudun yrityksille sekä vähentää suomalaisen ruokajärjestelmän riippuvuutta tuontiproteiinista. Elinkeino voi liittyä vaikkapa hyönteisten kasvatukseen maatilan tuotantomuotona. Hyönteisten kasvatus voisi olla maatilalle uusi tuotantosuunta, jos esimerkiksi perinteisestä kotieläintuotannosta luovutaan. Hyönteistuotannon sektorilla on kuitenkin vielä paljon tutkittavaa.
Alkuperäiskielisuomi
LehtiFarmi-Uutiset
Vuosikerta35
Numero1
Sivut36-38
Sivumäärä3
ISSN1238-1586
TilaJulkaistu - 30 kesäkuuta 2018
OKM-julkaisutyyppiD1 Artikkeli ammattilehdessä

Tieteenalat

  • 4111 Maataloustiede
  • hyönteiset
  • hyönteistuotanto
  • kasvatus
  • sirkat

Lainaa tätä

Niemi, J., Karhapää, M., Lauhanen, R., Latomäki, I., Pasila, A., Päällysaho, S., & Wirtanen, G. (2018). Hyönteistaloudessa on positiivista pörinää. Farmi-Uutiset, 35(1), 36-38.
Niemi, Jarkko ; Karhapää, Maija ; Lauhanen, Risto ; Latomäki, Ilkka ; Pasila, Antti ; Päällysaho, Seliina ; Wirtanen, Gun. / Hyönteistaloudessa on positiivista pörinää. Julkaisussa: Farmi-Uutiset. 2018 ; Vuosikerta 35, Nro 1. Sivut 36-38.
@article{ae2bee82d60f4b7da783515ae4131eb9,
title = "Hy{\"o}nteistaloudessa on positiivista p{\"o}rin{\"a}{\"a}",
abstract = "Hy{\"o}nteisala on ollut n{\"a}kyv{\"a}sti esill{\"a} viime kuukausina. Se on nostettu varteenotettavaksi mahdollisuudeksi luoda sivuelinkeinoja maaseudun yrityksille sek{\"a} v{\"a}hent{\"a}{\"a} suomalaisen ruokaj{\"a}rjestelm{\"a}n riippuvuutta tuontiproteiinista. Elinkeino voi liitty{\"a} vaikkapa hy{\"o}nteisten kasvatukseen maatilan tuotantomuotona. Hy{\"o}nteisten kasvatus voisi olla maatilalle uusi tuotantosuunta, jos esimerkiksi perinteisest{\"a} kotiel{\"a}intuotannosta luovutaan. Hy{\"o}nteistuotannon sektorilla on kuitenkin viel{\"a} paljon tutkittavaa.",
keywords = "4111 Maataloustiede, hy{\"o}nteiset, hy{\"o}nteistuotanto, kasvatus, sirkat",
author = "Jarkko Niemi and Maija Karhap{\"a}{\"a} and Risto Lauhanen and Ilkka Latom{\"a}ki and Antti Pasila and Seliina P{\"a}{\"a}llysaho and Gun Wirtanen",
year = "2018",
month = "6",
day = "30",
language = "suomi",
volume = "35",
pages = "36--38",
journal = "Farmi-Uutiset",
issn = "1238-1586",
publisher = "Miximainos",
number = "1",

}

Niemi, J, Karhapää, M, Lauhanen, R, Latomäki, I, Pasila, A, Päällysaho, S & Wirtanen, G 2018, 'Hyönteistaloudessa on positiivista pörinää', Farmi-Uutiset, Vuosikerta 35, Nro 1, Sivut 36-38.

Hyönteistaloudessa on positiivista pörinää. / Niemi, Jarkko; Karhapää, Maija; Lauhanen, Risto; Latomäki, Ilkka; Pasila, Antti; Päällysaho, Seliina; Wirtanen, Gun.

julkaisussa: Farmi-Uutiset, Vuosikerta 35, Nro 1, 30.06.2018, s. 36-38.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

TY - JOUR

T1 - Hyönteistaloudessa on positiivista pörinää

AU - Niemi, Jarkko

AU - Karhapää, Maija

AU - Lauhanen, Risto

AU - Latomäki, Ilkka

AU - Pasila, Antti

AU - Päällysaho, Seliina

AU - Wirtanen, Gun

PY - 2018/6/30

Y1 - 2018/6/30

N2 - Hyönteisala on ollut näkyvästi esillä viime kuukausina. Se on nostettu varteenotettavaksi mahdollisuudeksi luoda sivuelinkeinoja maaseudun yrityksille sekä vähentää suomalaisen ruokajärjestelmän riippuvuutta tuontiproteiinista. Elinkeino voi liittyä vaikkapa hyönteisten kasvatukseen maatilan tuotantomuotona. Hyönteisten kasvatus voisi olla maatilalle uusi tuotantosuunta, jos esimerkiksi perinteisestä kotieläintuotannosta luovutaan. Hyönteistuotannon sektorilla on kuitenkin vielä paljon tutkittavaa.

AB - Hyönteisala on ollut näkyvästi esillä viime kuukausina. Se on nostettu varteenotettavaksi mahdollisuudeksi luoda sivuelinkeinoja maaseudun yrityksille sekä vähentää suomalaisen ruokajärjestelmän riippuvuutta tuontiproteiinista. Elinkeino voi liittyä vaikkapa hyönteisten kasvatukseen maatilan tuotantomuotona. Hyönteisten kasvatus voisi olla maatilalle uusi tuotantosuunta, jos esimerkiksi perinteisestä kotieläintuotannosta luovutaan. Hyönteistuotannon sektorilla on kuitenkin vielä paljon tutkittavaa.

KW - 4111 Maataloustiede

KW - hyönteiset

KW - hyönteistuotanto

KW - kasvatus

KW - sirkat

UR - http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201803143376

M3 - Artikkeli

VL - 35

SP - 36

EP - 38

JO - Farmi-Uutiset

JF - Farmi-Uutiset

SN - 1238-1586

IS - 1

ER -

Niemi J, Karhapää M, Lauhanen R, Latomäki I, Pasila A, Päällysaho S et al. Hyönteistaloudessa on positiivista pörinää. Farmi-Uutiset. 2018 kesä 30;35(1):36-38.