Intergroup communication: The Baltic countries

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliAmmatillinen

Abstrakti

The intergroup communication between the majorities and Russian-speaking minorities in the Baltic countries has often analyzed by a triadic nexus consisting of the minority, the nationalizing state, and the external homeland (Russia). In recent analyses, the European Union (through its institutions) has often been added as an additional player. The intergroup communication between the majorities and the Russian-speaking communities is strongly affected by conflicting collective memories over 20th-century history.
Alkuperäiskielienglanti
OtsikkoOxford Research Encyclopedia of Communication
ToimittajatJon F. Nussbaum
KustantajaOxford University Press