Johdatus sumerin kieleen

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiKirja

Kuvaus

Johdatus sumerin kieleen on ensimmäinen suomeksi laadittu sumerin oppikirja. Se johdattaa lukijansa lähes 5000 vuotta menneisyyteen ja tutustuttaa tämän yhteen muinaisen maailman tärkeimmistä kulttuurikielistä. Puhuttuna kielenä sumeri kuoli arviolta 1700eaa., jonka jälkeen se palveli lähes kahden vuosituhannen ajan jokseenkin samankaltaista tarkoitusta muinaisessa Mesopotamiassa kuin latina keskiaikaisessa Euroopassa.

Kirja avaa oven nuolenpääkirjoituksen saloihin ja tutustuttaa lukijan sumerin kielioppiin sekä siihen liittyviin tutkimusongelmiin. Erilaiset kielioppi- ja käännösharjoituksen ratkaisuineen tukevat niin keskeisen sanaston, kirjoitusmerkkien kuin kieliopinkin omaksumista ja mahdollistavat kirjan käyttämisen itseopiskeluun. Harjoituksista ja käännöstehtävistä suoriuduttuaan lukijalla on tarvittavat tiedot muinais- ja uussumerilaisten kuninkaallisten kirjoitusten tulkitsemiseen piirroskopioista ja hän pystyy myös ymmärtämään valmiiksi translitteroituja keskivaikeita kaunokirjallisia tekstejä.
Alkuperäiskielisuomi
JulkaisupaikkaHelsinki
KustantajaSuomen itämainen seura
Painos1
Sivumäärä423
ISBN (painettu)978-951-9380-91-9
TilaJulkaistu - 16 lokakuuta 2017
OKM-julkaisutyyppiE2 Yleistajuinen monografia

Julkaisusarja

NimiSuomen Itämaisen Seuran suomenkielisiä julkaisuja
KustantajaSuomen Itämainen Seura
Numero44
Vuosikerta2017
ISSN (painettu)0359-7938

Tieteenalat

  • 6121 Kielitieteet

Lainaa tätä

Sahala, A. J. A. (2017). Johdatus sumerin kieleen. (1 toim.) (Suomen Itämaisen Seuran suomenkielisiä julkaisuja; Vuosikerta 2017, Nro 44). Helsinki: Suomen itämainen seura.
Sahala, Antti Juha Aleksi. / Johdatus sumerin kieleen. 1 toim. Helsinki : Suomen itämainen seura, 2017. 423 Sivumäärä (Suomen Itämaisen Seuran suomenkielisiä julkaisuja; 44).
@book{99269b7047bd4b59841f67d9e8cebe02,
title = "Johdatus sumerin kieleen",
abstract = "Johdatus sumerin kieleen on ensimm{\"a}inen suomeksi laadittu sumerin oppikirja. Se johdattaa lukijansa l{\"a}hes 5000 vuotta menneisyyteen ja tutustuttaa t{\"a}m{\"a}n yhteen muinaisen maailman t{\"a}rkeimmist{\"a} kulttuurikielist{\"a}. Puhuttuna kielen{\"a} sumeri kuoli arviolta 1700eaa., jonka j{\"a}lkeen se palveli l{\"a}hes kahden vuosituhannen ajan jokseenkin samankaltaista tarkoitusta muinaisessa Mesopotamiassa kuin latina keskiaikaisessa Euroopassa. Kirja avaa oven nuolenp{\"a}{\"a}kirjoituksen saloihin ja tutustuttaa lukijan sumerin kielioppiin sek{\"a} siihen liittyviin tutkimusongelmiin. Erilaiset kielioppi- ja k{\"a}{\"a}nn{\"o}sharjoituksen ratkaisuineen tukevat niin keskeisen sanaston, kirjoitusmerkkien kuin kieliopinkin omaksumista ja mahdollistavat kirjan k{\"a}ytt{\"a}misen itseopiskeluun. Harjoituksista ja k{\"a}{\"a}nn{\"o}steht{\"a}vist{\"a} suoriuduttuaan lukijalla on tarvittavat tiedot muinais- ja uussumerilaisten kuninkaallisten kirjoitusten tulkitsemiseen piirroskopioista ja h{\"a}n pystyy my{\"o}s ymm{\"a}rt{\"a}m{\"a}{\"a}n valmiiksi translitteroituja keskivaikeita kaunokirjallisia tekstej{\"a}.",
keywords = "6121 Kielitieteet",
author = "Sahala, {Antti Juha Aleksi}",
year = "2017",
month = "10",
day = "16",
language = "suomi",
isbn = "978-951-9380-91-9",
series = "Suomen It{\"a}maisen Seuran suomenkielisi{\"a} julkaisuja",
publisher = "Suomen it{\"a}mainen seura",
number = "44",
address = "Suomi",
edition = "1",

}

Sahala, AJA 2017, Johdatus sumerin kieleen. Suomen Itämaisen Seuran suomenkielisiä julkaisuja, Nro 44, Vuosikerta 2017, 1 toim, Suomen itämainen seura, Helsinki.

Johdatus sumerin kieleen. / Sahala, Antti Juha Aleksi.

1 toim. Helsinki : Suomen itämainen seura, 2017. 423 s. (Suomen Itämaisen Seuran suomenkielisiä julkaisuja; Vuosikerta 2017, Nro 44).

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiKirja

TY - BOOK

T1 - Johdatus sumerin kieleen

AU - Sahala, Antti Juha Aleksi

PY - 2017/10/16

Y1 - 2017/10/16

N2 - Johdatus sumerin kieleen on ensimmäinen suomeksi laadittu sumerin oppikirja. Se johdattaa lukijansa lähes 5000 vuotta menneisyyteen ja tutustuttaa tämän yhteen muinaisen maailman tärkeimmistä kulttuurikielistä. Puhuttuna kielenä sumeri kuoli arviolta 1700eaa., jonka jälkeen se palveli lähes kahden vuosituhannen ajan jokseenkin samankaltaista tarkoitusta muinaisessa Mesopotamiassa kuin latina keskiaikaisessa Euroopassa. Kirja avaa oven nuolenpääkirjoituksen saloihin ja tutustuttaa lukijan sumerin kielioppiin sekä siihen liittyviin tutkimusongelmiin. Erilaiset kielioppi- ja käännösharjoituksen ratkaisuineen tukevat niin keskeisen sanaston, kirjoitusmerkkien kuin kieliopinkin omaksumista ja mahdollistavat kirjan käyttämisen itseopiskeluun. Harjoituksista ja käännöstehtävistä suoriuduttuaan lukijalla on tarvittavat tiedot muinais- ja uussumerilaisten kuninkaallisten kirjoitusten tulkitsemiseen piirroskopioista ja hän pystyy myös ymmärtämään valmiiksi translitteroituja keskivaikeita kaunokirjallisia tekstejä.

AB - Johdatus sumerin kieleen on ensimmäinen suomeksi laadittu sumerin oppikirja. Se johdattaa lukijansa lähes 5000 vuotta menneisyyteen ja tutustuttaa tämän yhteen muinaisen maailman tärkeimmistä kulttuurikielistä. Puhuttuna kielenä sumeri kuoli arviolta 1700eaa., jonka jälkeen se palveli lähes kahden vuosituhannen ajan jokseenkin samankaltaista tarkoitusta muinaisessa Mesopotamiassa kuin latina keskiaikaisessa Euroopassa. Kirja avaa oven nuolenpääkirjoituksen saloihin ja tutustuttaa lukijan sumerin kielioppiin sekä siihen liittyviin tutkimusongelmiin. Erilaiset kielioppi- ja käännösharjoituksen ratkaisuineen tukevat niin keskeisen sanaston, kirjoitusmerkkien kuin kieliopinkin omaksumista ja mahdollistavat kirjan käyttämisen itseopiskeluun. Harjoituksista ja käännöstehtävistä suoriuduttuaan lukijalla on tarvittavat tiedot muinais- ja uussumerilaisten kuninkaallisten kirjoitusten tulkitsemiseen piirroskopioista ja hän pystyy myös ymmärtämään valmiiksi translitteroituja keskivaikeita kaunokirjallisia tekstejä.

KW - 6121 Kielitieteet

M3 - Kirja

SN - 978-951-9380-91-9

T3 - Suomen Itämaisen Seuran suomenkielisiä julkaisuja

BT - Johdatus sumerin kieleen

PB - Suomen itämainen seura

CY - Helsinki

ER -

Sahala AJA. Johdatus sumerin kieleen. 1 toim. Helsinki: Suomen itämainen seura, 2017. 423 s. (Suomen Itämaisen Seuran suomenkielisiä julkaisuja; 44).