Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinen

Alkuperäiskieliruotsi
    OtsikkoDet sunda livets trånga ramar : essäer om det socialt konstruerade könet
    ToimittajatSirpa Wrede, Elina Oinas
    JulkaisupaikkaHelsingfors
    KustantajaSvenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet
    Julkaisupäivä2006
    Sivut219-259
    ISBN (painettu) 0952-10-3144-1
    TilaJulkaistu - 2006
    OKM-julkaisutyyppiB2 Kirjan tai muun kokoomateoksen osa

Julkaisusarja

NimiSSKH Skrifter
    Numero22
    ISSN (painettu)1235-0966

• hälsovårdspersonal
    • kön
    • vårdpersonal
    • historia
    • terveydenhuoltohenkilöstö
    • sukupuoli
    • hoitohenkilöstö

Wrede, S. (2006). Kön, profession och makt: elitism vs. egalitarism i hälsovårdens arbetsfördelning. teoksessa S. Wrede, & E. Oinas (Toimittajat), Det sunda livets trånga ramar: essäer om det socialt konstruerade könet (Sivut 219-259). (SSKH Skrifter; Nro 22). Helsingfors: Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet.
    Wrede, Sirpa. / Kön, profession och makt : elitism vs. egalitarism i hälsovårdens arbetsfördelning. Det sunda livets trånga ramar: essäer om det socialt konstruerade könet. Toimittaja / Sirpa Wrede ; Elina Oinas . Helsingfors : Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet, 2006. Sivut 219-259 (SSKH Skrifter; 22).
    @inbook{7ec5d2b6b45b4578bb8e3d7b53cb1e01,
    title = "K{\"o}n, profession och makt: elitism vs. egalitarism i h{\"a}lsov{\aa}rdens arbetsf{\"o}rdelning",
    keywords = "h{\"a}lsov{\aa}rdspersonal, k{\"o}n, v{\aa}rdpersonal, historia, terveydenhuoltohenkil{\"o}st{\"o}, sukupuoli, hoitohenkil{\"o}st{\"o}, h{\"a}lsov{\aa}rdspersonal, k{\"o}n, v{\aa}rdpersonal, historia, terveydenhuoltohenkil{\"o}st{\"o}, sukupuoli, hoitohenkil{\"o}st{\"o}, h{\"a}lsov{\aa}rdspersonal, k{\"o}n, v{\aa}rdpersonal, historia, terveydenhuoltohenkil{\"o}st{\"o}, sukupuoli, hoitohenkil{\"o}st{\"o}",
    author = "Sirpa Wrede",
    year = "2006",
    language = "svenska",
    isbn = "0952-10-3144-1",
    series = "SSKH Skrifter",
    publisher = "Svenska social- och kommunalh{\"o}gskolan vid Helsingfors universitet",
    number = "22",
    pages = "219--259",
    editor = "Sirpa Wrede and {Oinas }, Elina",
    booktitle = "Det sunda livets tr{\aa}nga ramar",
    address = "Finland",

Wrede, S 2006, Kön, profession och makt: elitism vs. egalitarism i hälsovårdens arbetsfördelning. julkaisussa S Wrede & E Oinas (toim), Det sunda livets trånga ramar: essäer om det socialt konstruerade könet. SSKH Skrifter, Nro 22, Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet, Helsingfors, Sivut 219-259.

Kön, profession och makt : elitism vs. egalitarism i hälsovårdens arbetsfördelning. / Wrede, Sirpa.

Det sunda livets trånga ramar: essäer om det socialt konstruerade könet. toim. / Sirpa Wrede; Elina Oinas . Helsingfors : Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet, 2006. s. 219-259 (SSKH Skrifter; Nro 22).

TY - CHAP

T1 - Kön, profession och makt

T2 - elitism vs. egalitarism i hälsovårdens arbetsfördelning

AU - Wrede, Sirpa

PY - 2006

Y1 - 2006

M3 - Kapitel

SN - 0952-10-3144-1

T3 - SSKH Skrifter

SP - 219

EP - 259

BT - Det sunda livets trånga ramar

A2 - Wrede, Sirpa

A2 - Oinas , Elina

PB - Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet

CY - Helsingfors

Wrede S. Kön, profession och makt: elitism vs. egalitarism i hälsovårdens arbetsfördelning. julkaisussa Wrede S, Oinas E, toimittajat, Det sunda livets trånga ramar: essäer om det socialt konstruerade könet. Helsingfors: Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet. 2006. s. 219-259. (SSKH Skrifter; 22).