Kemianluokka Gadolin: 15 vuotta kemian tiedekasvatusta ja sen tutkimusta

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Abstrakti

Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksella sijaitseva Kemianluokka Gadolin on Suomen vanhin sekä ainoa pelkästään kemian tiedekasvatuksen edistämiseen keskittynyt LUMA-tiedeluokka. Tänä vuonna juhlitaan tiedeluokan 15-vuotista taivalta kemian tiedekasvatuksen ja sen tutkimuksen parissa. Keskeisin toimintamuoto on alusta asti ollut toiminnallinen opintokäynti, jonka tavoitteena on tarjota lapsille, nuorille ja aikuisille oivaltamisen iloa kemiasta ja sen mahdollisuuksista. Virtuaalista toimintaa on vahvistettu viime vuosina koko Suomeen, muun muassa etäopintokäyntien, Tiedetorstai-tapahtumien sekä TikTok-videoiden muodossa. Toiminta on kiinteästi yhteydessä opettajankoulutukseen ja tutkimukseen. Lisäksi yritysyhteistyö on aktiivista.
Alkuperäiskielisuomi
Lehti Kemiauutiset KemiNyheter ChemistryNews