Kielitietoisuutta koulutilassa

OKM-julkaisutyyppiB1 Kirjoitus tieteellisessä aikakauslehdessä

• 516 Kasvatustieteet

@article{814b2fbf57b74ad79797c17378011889,
title = "Kielitietoisuutta koulutilassa: kielipolitiikka osana koulun k{\"a}yt{\"a}nteit{\"a} Suomessa ja Ruotsissa",
abstract = "T{\"a}ss{\"a} artikkelissa esittelen havaintoja etnografisesta v{\"a}it{\"o}skirjatutkimuksestani, jonka aiheena on kielipolitiikka koulutuksen tiloissa Suomessa ja Ruotsissa. Tutkimuksen kentt{\"a}ty{\"o} on tehty kieliparikoulussa Suomessa ja ruotsinsuomalaisessa koulussa Ruotsissa. Kielipolitiikka on erityisess{\"a} suhteessa koulutilaan sek{\"a} vertauskuvallisesti ett{\"a} konkreettisesti: lains{\"a}{\"a}d{\"a}nt{\"o} ja kielipolitiikka luovat reunaehdot koulutuksessa k{\"a}yt{\"o}ss{\"a} oleville kielille, mutta kielipoliittista tilaa rakennetaan ja my{\"o}s kyseenalaistetaan koulun kielellisiss{\"a} k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}iss{\"a}.",
keywords = "516 Kasvatustieteet",
author = "Tuuli From",
year = "2018",
month = "5",
day = "9",
language = "suomi",
volume = "9",
journal = "Kieli, koulutus ja yhteiskunta : Kieliverkoston verkkolehti",
issn = "1799-0181",
publisher = "Soveltavan kielentutkimuksen keskus",
number = "3",

Kielitietoisuutta koulutilassa : kielipolitiikka osana koulun käytänteitä Suomessa ja Ruotsissa. / From, Tuuli.

julkaisussa: Kieli, koulutus ja yhteiskunta : Kieliverkoston verkkolehti, Vuosikerta 9, Nro 3, 09.05.2018.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinen

TY - JOUR

T1 - Kielitietoisuutta koulutilassa

T2 - kielipolitiikka osana koulun käytänteitä Suomessa ja Ruotsissa

AU - From, Tuuli

PY - 2018/5/9

Y1 - 2018/5/9

N2 - Tässä artikkelissa esittelen havaintoja etnografisesta väitöskirjatutkimuksestani, jonka aiheena on kielipolitiikka koulutuksen tiloissa Suomessa ja Ruotsissa. Tutkimuksen kenttätyö on tehty kieliparikoulussa Suomessa ja ruotsinsuomalaisessa koulussa Ruotsissa. Kielipolitiikka on erityisessä suhteessa koulutilaan sekä vertauskuvallisesti että konkreettisesti: lainsäädäntö ja kielipolitiikka luovat reunaehdot koulutuksessa käytössä oleville kielille, mutta kielipoliittista tilaa rakennetaan ja myös kyseenalaistetaan koulun kielellisissä käytännöissä.

AB - Tässä artikkelissa esittelen havaintoja etnografisesta väitöskirjatutkimuksestani, jonka aiheena on kielipolitiikka koulutuksen tiloissa Suomessa ja Ruotsissa. Tutkimuksen kenttätyö on tehty kieliparikoulussa Suomessa ja ruotsinsuomalaisessa koulussa Ruotsissa. Kielipolitiikka on erityisessä suhteessa koulutilaan sekä vertauskuvallisesti että konkreettisesti: lainsäädäntö ja kielipolitiikka luovat reunaehdot koulutuksessa käytössä oleville kielille, mutta kielipoliittista tilaa rakennetaan ja myös kyseenalaistetaan koulun kielellisissä käytännöissä.

KW - 516 Kasvatustieteet

M3 - Artikkeli