Tutkimustuotos: Kirja/raporttiTutkimusraporttiAmmatillinen

JulkaisupaikkaHelsinki
KustantajaKansainvälinen solidaarisuussäätiö
TilaJulkaistu - 20 kesäkuuta 2012
OKM-julkaisutyyppiD4 Julkaistu kehittämis- tai tutkimusraportti taikka -selvitys

• 5141 Sosiologia

@book{edff54df92144474a7cd65a3eba3315d,
title = "Koko kyl{\"a} hiiht{\"a}m{\"a}ss{\"a}: v{\"a}rtsil{\"a}l{\"a}isten aktivoituminen kohti terveellisemp{\"a}{\"a} el{\"a}m{\"a}{\"a}: Loppuarvio vuosina 2007-2011 toteutetuista l{\"a}hialueyhteisty{\"o}hankkeista ”(Tervett{\"a} el{\"a}m{\"a}{\"a}): Ehk{\"a}isev{\"a}n p{\"a}ihdety{\"o}n ja nuorisoty{\"o}n kehitt{\"a}minen/tukeminen V{\"a}rtsil{\"a}ss{\"a}”",
abstract = "Raportissa arvioidaan kahta Sortavalan piiriss{\"a} sijaitsevassa V{\"a}rtsil{\"a}n kyl{\"a}ss{\"a} vuosina 2007-2011toteutettua l{\"a}hialueyhteisty{\"o}hanketta. Ensimm{\"a}inen hanke ”Tervett{\"a} el{\"a}m{\"a}{\"a} – Ehk{\"a}isev{\"a}n p{\"a}ihdety{\"o}nkehitt{\"a}minen V{\"a}rtsil{\"a}ss{\"a}” toteutettiin vuosina 2007-2009. Jatkohanke toteutettiin vuosina 2010-2011.Molemmissa hankkeissa hankkeesta vastaava taho on ollut Helsingiss{\"a} toimiva kansalaisj{\"a}rjest{\"o}Solidaarisuus ven{\"a}l{\"a}isen{\"a} p{\"a}{\"a}partnerinaan V{\"a}rtsil{\"a}n kunta.Hankkeiden p{\"a}{\"a}m{\"a}{\"a}r{\"a}n{\"a} on ollut v{\"a}rtsil{\"a}l{\"a}isten el{\"a}m{\"a}nlaadun parantaminen, mit{\"a} on tavoiteltu p{\"a}ihteidenk{\"a}yt{\"o}n v{\"a}hent{\"a}misell{\"a} sek{\"a} kyl{\"a}l{\"a}isten aktivoimisella. P{\"a}ihteiden (alkoholi, huumeet, tupakka) k{\"a}yt{\"o}nv{\"a}henemisen ja ennaltaehk{\"a}isyn lis{\"a}ksi hankkeen kantavia teemoja on ollut nuorten seksuaaliterveystiedonkohentaminen. Jossain m{\"a}{\"a}rin hankkeiden puitteissa on my{\"o}s k{\"a}sitelty my{\"o}s perhev{\"a}kivaltaa. Kaikki em.suuntaukset ovat eritt{\"a}in relevantteja ja ajankohtaisia – joskin haastavia – teemoja niin V{\"a}rtsil{\"a}ss{\"a} kuinlaajemmaltikin nyky-Ven{\"a}j{\"a}n kontekstissa.T{\"a}m{\"a} kyseinen hankkeiden loppuarvio on toteutettu tammi-huhtikuussa 2012. Aineistona arvioinnille ovattoimineet virallinen hankedokumentaatio sek{\"a} monenlaiset muut hankkeen puitteissa tuotetut materiaalit.N{\"a}iden kirjallisten aineistojen lis{\"a}ksi ensiarvoisen t{\"a}rke{\"a}ss{\"a} asemassa ovat olleet hanketoimijoidenhaastattelut, joita on tehty Helsingiss{\"a}, Joensuussa, V{\"a}rtsil{\"a}ss{\"a} ja Sortavalassa.",
keywords = "5141 Sosiologia",
author = "Meri Kulmala",
year = "2012",
month = "6",
day = "20",
language = "suomi",
publisher = "Kansainv{\"a}linen solidaarisuuss{\"a}{\"a}ti{\"o}",
address = "Suomi",

TY - BOOK

T1 - Koko kylä hiihtämässä: värtsiläläisten aktivoituminen kohti terveellisempää elämää

T2 - Loppuarvio vuosina 2007-2011 toteutetuista lähialueyhteistyöhankkeista ”(Tervettä elämää): Ehkäisevän päihdetyön ja nuorisotyön kehittäminen/tukeminen Värtsilässä”

AU - Kulmala, Meri

PY - 2012/6/20

Y1 - 2012/6/20

N2 - Raportissa arvioidaan kahta Sortavalan piirissä sijaitsevassa Värtsilän kylässä vuosina 2007-2011toteutettua lähialueyhteistyöhanketta. Ensimmäinen hanke ”Tervettä elämää – Ehkäisevän päihdetyönkehittäminen Värtsilässä” toteutettiin vuosina 2007-2009. Jatkohanke toteutettiin vuosina 2010-2011.Molemmissa hankkeissa hankkeesta vastaava taho on ollut Helsingissä toimiva kansalaisjärjestöSolidaarisuus venäläisenä pääpartnerinaan Värtsilän kunta.Hankkeiden päämääränä on ollut värtsiläläisten elämänlaadun parantaminen, mitä on tavoiteltu päihteidenkäytön vähentämisellä sekä kyläläisten aktivoimisella. Päihteiden (alkoholi, huumeet, tupakka) käytönvähenemisen ja ennaltaehkäisyn lisäksi hankkeen kantavia teemoja on ollut nuorten seksuaaliterveystiedonkohentaminen. Jossain määrin hankkeiden puitteissa on myös käsitelty myös perheväkivaltaa. Kaikki em.suuntaukset ovat erittäin relevantteja ja ajankohtaisia – joskin haastavia – teemoja niin Värtsilässä kuinlaajemmaltikin nyky-Venäjän kontekstissa.Tämä kyseinen hankkeiden loppuarvio on toteutettu tammi-huhtikuussa 2012. Aineistona arvioinnille ovattoimineet virallinen hankedokumentaatio sekä monenlaiset muut hankkeen puitteissa tuotetut materiaalit.Näiden kirjallisten aineistojen lisäksi ensiarvoisen tärkeässä asemassa ovat olleet hanketoimijoidenhaastattelut, joita on tehty Helsingissä, Joensuussa, Värtsilässä ja Sortavalassa.

AB - Raportissa arvioidaan kahta Sortavalan piirissä sijaitsevassa Värtsilän kylässä vuosina 2007-2011toteutettua lähialueyhteistyöhanketta. Ensimmäinen hanke ”Tervettä elämää – Ehkäisevän päihdetyönkehittäminen Värtsilässä” toteutettiin vuosina 2007-2009. Jatkohanke toteutettiin vuosina 2010-2011.Molemmissa hankkeissa hankkeesta vastaava taho on ollut Helsingissä toimiva kansalaisjärjestöSolidaarisuus venäläisenä pääpartnerinaan Värtsilän kunta.Hankkeiden päämääränä on ollut värtsiläläisten elämänlaadun parantaminen, mitä on tavoiteltu päihteidenkäytön vähentämisellä sekä kyläläisten aktivoimisella. Päihteiden (alkoholi, huumeet, tupakka) käytönvähenemisen ja ennaltaehkäisyn lisäksi hankkeen kantavia teemoja on ollut nuorten seksuaaliterveystiedonkohentaminen. Jossain määrin hankkeiden puitteissa on myös käsitelty myös perheväkivaltaa. Kaikki em.suuntaukset ovat erittäin relevantteja ja ajankohtaisia – joskin haastavia – teemoja niin Värtsilässä kuinlaajemmaltikin nyky-Venäjän kontekstissa.Tämä kyseinen hankkeiden loppuarvio on toteutettu tammi-huhtikuussa 2012. Aineistona arvioinnille ovattoimineet virallinen hankedokumentaatio sekä monenlaiset muut hankkeen puitteissa tuotetut materiaalit.Näiden kirjallisten aineistojen lisäksi ensiarvoisen tärkeässä asemassa ovat olleet hanketoimijoidenhaastattelut, joita on tehty Helsingissä, Joensuussa, Värtsilässä ja Sortavalassa.

KW - 5141 Sosiologia

M3 - Tutkimusraportti

BT - Koko kylä hiihtämässä: värtsiläläisten aktivoituminen kohti terveellisempää elämää

PB - Kansainvälinen solidaarisuussäätiö