Liikkumisen kontrolli vai liikkumisen vapaus?

Euroopan siirtolaispolitiikan vaihtoehdot

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinen

Kuvaus

Alkuperäiskielisuomi
LehtiFutura
Vuosikerta35
Numero4
Sivut5-12
ISSN0785-5494
TilaJulkaistu - 2016
OKM-julkaisutyyppiB1 Kirjoitus tieteellisessä aikakauslehdessä

• 5141 Sosiologia

@article{fdf588be05f947de88bde0b4ef790636,
title = "Liikkumisen kontrolli vai liikkumisen vapaus?: Euroopan siirtolaispolitiikan vaihtoehdot",
abstract = "Artikkelissa k{\"a}sittelemme Euroopan maahanmuuttopolitiikan tulevaisuutta vuoden 2015 pakolaiskriisin j{\"a}lkeen. Viime vuoden tapahtumat tarjoavat l{\"a}ht{\"o}kohdan pohtia laajemmin muuttoliikkeiden tulevaisuutta Euroopassa, koska ne kyseenalaistivat perustavalla tavalla EU:n turvapaikka- ja rajapolitiikan toimivuuden. Arvioimme kahta EU:n siirtolaispolitiikasta esitetty{\"a} vastakkaiseen suuntaan osoittavaa vaihtoehtoa, joista ensimm{\"a}inen, “liikkumisen kontrollien vahvistaminen,” perustuu nykyisen poliittisen linjan jatkamiseen ja toinen, “liikkumisen vapauden laajentaminen”, taas tarkastelee politiikkaehdotuksia uusien liikkumisv{\"a}ylien luomiseksi. Lopuksi pohdimme liikkumisen hallinnan institutionaalista j{\"a}rjestyst{\"a} globaalista n{\"a}k{\"o}kulmasta.",
keywords = "5141 Sosiologia",
author = "Markus Himanen and K{\"o}n{\"o}nen, {Jukka Tapio}",
year = "2016",
language = "suomi",
volume = "35",
pages = "5--12",
journal = "Futura",
issn = "0785-5494",
publisher = "Tulevaisuuden tutkimuksen seura",
number = "4",

Liikkumisen kontrolli vai liikkumisen vapaus? Euroopan siirtolaispolitiikan vaihtoehdot. / Himanen, Markus; Könönen, Jukka Tapio.

julkaisussa: Futura, Vuosikerta 35, Nro 4, 2016, s. 5-12.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinen

TY - JOUR

T1 - Liikkumisen kontrolli vai liikkumisen vapaus?

T2 - Euroopan siirtolaispolitiikan vaihtoehdot

AU - Himanen, Markus

AU - Könönen, Jukka Tapio

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Artikkelissa käsittelemme Euroopan maahanmuuttopolitiikan tulevaisuutta vuoden 2015 pakolaiskriisin jälkeen. Viime vuoden tapahtumat tarjoavat lähtökohdan pohtia laajemmin muuttoliikkeiden tulevaisuutta Euroopassa, koska ne kyseenalaistivat perustavalla tavalla EU:n turvapaikka- ja rajapolitiikan toimivuuden. Arvioimme kahta EU:n siirtolaispolitiikasta esitettyä vastakkaiseen suuntaan osoittavaa vaihtoehtoa, joista ensimmäinen, “liikkumisen kontrollien vahvistaminen,” perustuu nykyisen poliittisen linjan jatkamiseen ja toinen, “liikkumisen vapauden laajentaminen”, taas tarkastelee politiikkaehdotuksia uusien liikkumisväylien luomiseksi. Lopuksi pohdimme liikkumisen hallinnan institutionaalista järjestystä globaalista näkökulmasta.

AB - Artikkelissa käsittelemme Euroopan maahanmuuttopolitiikan tulevaisuutta vuoden 2015 pakolaiskriisin jälkeen. Viime vuoden tapahtumat tarjoavat lähtökohdan pohtia laajemmin muuttoliikkeiden tulevaisuutta Euroopassa, koska ne kyseenalaistivat perustavalla tavalla EU:n turvapaikka- ja rajapolitiikan toimivuuden. Arvioimme kahta EU:n siirtolaispolitiikasta esitettyä vastakkaiseen suuntaan osoittavaa vaihtoehtoa, joista ensimmäinen, “liikkumisen kontrollien vahvistaminen,” perustuu nykyisen poliittisen linjan jatkamiseen ja toinen, “liikkumisen vapauden laajentaminen”, taas tarkastelee politiikkaehdotuksia uusien liikkumisväylien luomiseksi. Lopuksi pohdimme liikkumisen hallinnan institutionaalista järjestystä globaalista näkökulmasta.

KW - 5141 Sosiologia

M3 - Artikkeli