Metropolialueen talouskasvun alustat -kurssin loppuraportti 16.1. 2017

Juho Eemeli Kiuru (Toimittaja), Heli Johanna Ponto (Toimittaja)

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiKokoomateos tai erikoisnumeroAmmatillinen

Abstrakti

Tässä Helsingin yliopiston Geotieteiden ja maantieteen laitoksen ”Metropolialueen talouskasvun alustat” -kurssilla toteutetussa kurssiraportissa tutkitaan Petikon ja Variston muodostamaa kaupan ja pienteollisuuden keskittymää Länsi-Vantaalla. Tutkimus on toteutettu osana ”Metropolialueen innovatiivisen kasvun alustat: Yrittäjien ja rahoittajien näkökulma II”-projektia. Petikko-Varisto valikoitui tutkimusalueeksi Vantaan kaupungin elinkeinopalveluiden tietotarpeista kyseistä aluetta kohtaan. Valmistuttuaan 1970-luvulla Petikko-Varisto oli koko maan johtavia kaupan, erityisesti huonekalukaupan, keskittymiä. Kuten tutkimusraporttimmekin osoittaa, uusien kauppakeskusten myötä Petikko-Variston merkitys kaupankäynnin kohteena on kuitenkin pienentynyt huomattavasti.
Alkuperäiskielisuomi
JulkaisupaikkaHelsinki
KustantajaHelsingin yliopiston Geotieteiden ja maantieteen laitos
TilaJulkaistu - 16 tammikuuta 2017