Milloin tulisi epäillä lapseen kohdistunutta pahoinpitelyä?

Eeva Nikkola, Julia Korkman

• Police
  • Child Protective Services
  • 3123 Naisten- ja lastentaudit

Nikkola, Eeva ; Korkman, Julia. / Milloin tulisi epäillä lapseen kohdistunutta pahoinpitelyä?. Julkaisussa: Suomen lääkärilehti. 2017 ; Vuosikerta 72, Nro 34. Sivut 1788-1790.
@article{76abb8664d394127a86fc5b2854ccdf8,
title = "Milloin tulisi ep{\"a}ill{\"a} lapseen kohdistunutta pahoinpitely{\"a}?",
abstract = "L{\"a}{\"a}k{\"a}rill{\"a} on velvollisuus ilmoittaa poliisille ja lastensuojelulle, jos h{\"a}nelle ty{\"o}ss{\"a}{\"a}n her{\"a}{\"a} ep{\"a}ily lapseen kohdistuneesta pahoinpitelyst{\"a}. Rikoksesta ei tarvitse olla varmoja todisteita. Kun ilmoitus on tehty, rikosep{\"a}ilyn tutkinta kuuluu poliisille. Jos l{\"a}{\"a}k{\"a}ri on ep{\"a}varma, t{\"a}yttyyk{\"o} ilmoitusvelvollisuus, on suositeltavaa konsultoida poliisia tai lasten oikeuspsykiatrian ty{\"o}ryhm{\"a}n asiantuntijaa tai sosiaalipediatrian erikoisl{\"a}{\"a}k{\"a}ri{\"a} l{\"a}himm{\"a}ss{\"a} yliopistosairaalassa. Pahoinpitelyn tunnistaminen on vaikeaa, mutta asiantuntijoiden konsultointi ja viranomaisyhteisty{\"o} helpottavat asioiden selvitt{\"a}mist{\"a}.",
keywords = "Infant, Child, Child, Preschool, Child Abuse, +diagnosis, +legislation & jurisprudence, Mandatory Reporting, Police, Child Protective Services, 3123 Naisten- ja lastentaudit",
author = "Eeva Nikkola and Julia Korkman",
year = "2017",
language = "suomi",
volume = "72",
pages = "1788--1790",
journal = "Suomen l{\"a}{\"a}k{\"a}rilehti",
issn = "0039-5560",
publisher = "Suomen l{\"a}{\"a}k{\"a}riliitto",
number = "34",

Milloin tulisi epäillä lapseen kohdistunutta pahoinpitelyä? / Nikkola, Eeva; Korkman, Julia.

julkaisussa: Suomen lääkärilehti, Vuosikerta 72, Nro 34, 2017, s. 1788-1790.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

TY - JOUR

T1 - Milloin tulisi epäillä lapseen kohdistunutta pahoinpitelyä?

AU - Nikkola, Eeva

AU - Korkman, Julia

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Lääkärillä on velvollisuus ilmoittaa poliisille ja lastensuojelulle, jos hänelle työssään herää epäily lapseen kohdistuneesta pahoinpitelystä. Rikoksesta ei tarvitse olla varmoja todisteita. Kun ilmoitus on tehty, rikosepäilyn tutkinta kuuluu poliisille. Jos lääkäri on epävarma, täyttyykö ilmoitusvelvollisuus, on suositeltavaa konsultoida poliisia tai lasten oikeuspsykiatrian työryhmän asiantuntijaa tai sosiaalipediatrian erikoislääkäriä lähimmässä yliopistosairaalassa. Pahoinpitelyn tunnistaminen on vaikeaa, mutta asiantuntijoiden konsultointi ja viranomaisyhteistyö helpottavat asioiden selvittämistä.

AB - Lääkärillä on velvollisuus ilmoittaa poliisille ja lastensuojelulle, jos hänelle työssään herää epäily lapseen kohdistuneesta pahoinpitelystä. Rikoksesta ei tarvitse olla varmoja todisteita. Kun ilmoitus on tehty, rikosepäilyn tutkinta kuuluu poliisille. Jos lääkäri on epävarma, täyttyykö ilmoitusvelvollisuus, on suositeltavaa konsultoida poliisia tai lasten oikeuspsykiatrian työryhmän asiantuntijaa tai sosiaalipediatrian erikoislääkäriä lähimmässä yliopistosairaalassa. Pahoinpitelyn tunnistaminen on vaikeaa, mutta asiantuntijoiden konsultointi ja viranomaisyhteistyö helpottavat asioiden selvittämistä.

KW - Infant

KW - Child