Milloin tulisi epäillä lapseen kohdistunutta pahoinpitelyä?

Eeva Nikkola, Julia Korkman

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Kuvaus

Lääkärillä on velvollisuus ilmoittaa poliisille ja lastensuojelulle, jos hänelle työssään herää epäily lapseen kohdistuneesta pahoinpitelystä. Rikoksesta ei tarvitse olla varmoja todisteita. Kun ilmoitus on tehty, rikosepäilyn tutkinta kuuluu poliisille. Jos lääkäri on epävarma, täyttyykö ilmoitusvelvollisuus, on suositeltavaa konsultoida poliisia tai lasten oikeuspsykiatrian työryhmän asiantuntijaa tai sosiaalipediatrian erikoislääkäriä lähimmässä yliopistosairaalassa. Pahoinpitelyn tunnistaminen on vaikeaa, mutta asiantuntijoiden konsultointi ja viranomaisyhteistyö helpottavat asioiden selvittämistä.
Alkuperäiskielisuomi
LehtiSuomen lääkärilehti
Vuosikerta72
Numero34
Sivut1788-1790
Sivumäärä3
ISSN0039-5560
TilaJulkaistu - 2017
OKM-julkaisutyyppiD1 Artikkeli ammattilehdessä

Tieteenalat

  • Infant
  • Child
  • Child, Preschool
  • Child Abuse
  • +diagnosis
  • +legislation & jurisprudence
  • Mandatory Reporting
  • Police
  • Child Protective Services
  • 3123 Naisten- ja lastentaudit

Lainaa tätä

Nikkola, Eeva ; Korkman, Julia. / Milloin tulisi epäillä lapseen kohdistunutta pahoinpitelyä?. Julkaisussa: Suomen lääkärilehti. 2017 ; Vuosikerta 72, Nro 34. Sivut 1788-1790.
@article{76abb8664d394127a86fc5b2854ccdf8,
title = "Milloin tulisi ep{\"a}ill{\"a} lapseen kohdistunutta pahoinpitely{\"a}?",
abstract = "L{\"a}{\"a}k{\"a}rill{\"a} on velvollisuus ilmoittaa poliisille ja lastensuojelulle, jos h{\"a}nelle ty{\"o}ss{\"a}{\"a}n her{\"a}{\"a} ep{\"a}ily lapseen kohdistuneesta pahoinpitelyst{\"a}. Rikoksesta ei tarvitse olla varmoja todisteita. Kun ilmoitus on tehty, rikosep{\"a}ilyn tutkinta kuuluu poliisille. Jos l{\"a}{\"a}k{\"a}ri on ep{\"a}varma, t{\"a}yttyyk{\"o} ilmoitusvelvollisuus, on suositeltavaa konsultoida poliisia tai lasten oikeuspsykiatrian ty{\"o}ryhm{\"a}n asiantuntijaa tai sosiaalipediatrian erikoisl{\"a}{\"a}k{\"a}ri{\"a} l{\"a}himm{\"a}ss{\"a} yliopistosairaalassa. Pahoinpitelyn tunnistaminen on vaikeaa, mutta asiantuntijoiden konsultointi ja viranomaisyhteisty{\"o} helpottavat asioiden selvitt{\"a}mist{\"a}.",
keywords = "Infant, Child, Child, Preschool, Child Abuse, +diagnosis, +legislation & jurisprudence, Mandatory Reporting, Police, Child Protective Services, 3123 Naisten- ja lastentaudit",
author = "Eeva Nikkola and Julia Korkman",
year = "2017",
language = "suomi",
volume = "72",
pages = "1788--1790",
journal = "Suomen l{\"a}{\"a}k{\"a}rilehti",
issn = "0039-5560",
publisher = "Suomen l{\"a}{\"a}k{\"a}riliitto",
number = "34",

}

Milloin tulisi epäillä lapseen kohdistunutta pahoinpitelyä? / Nikkola, Eeva; Korkman, Julia.

julkaisussa: Suomen lääkärilehti, Vuosikerta 72, Nro 34, 2017, s. 1788-1790.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

TY - JOUR

T1 - Milloin tulisi epäillä lapseen kohdistunutta pahoinpitelyä?

AU - Nikkola, Eeva

AU - Korkman, Julia

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Lääkärillä on velvollisuus ilmoittaa poliisille ja lastensuojelulle, jos hänelle työssään herää epäily lapseen kohdistuneesta pahoinpitelystä. Rikoksesta ei tarvitse olla varmoja todisteita. Kun ilmoitus on tehty, rikosepäilyn tutkinta kuuluu poliisille. Jos lääkäri on epävarma, täyttyykö ilmoitusvelvollisuus, on suositeltavaa konsultoida poliisia tai lasten oikeuspsykiatrian työryhmän asiantuntijaa tai sosiaalipediatrian erikoislääkäriä lähimmässä yliopistosairaalassa. Pahoinpitelyn tunnistaminen on vaikeaa, mutta asiantuntijoiden konsultointi ja viranomaisyhteistyö helpottavat asioiden selvittämistä.

AB - Lääkärillä on velvollisuus ilmoittaa poliisille ja lastensuojelulle, jos hänelle työssään herää epäily lapseen kohdistuneesta pahoinpitelystä. Rikoksesta ei tarvitse olla varmoja todisteita. Kun ilmoitus on tehty, rikosepäilyn tutkinta kuuluu poliisille. Jos lääkäri on epävarma, täyttyykö ilmoitusvelvollisuus, on suositeltavaa konsultoida poliisia tai lasten oikeuspsykiatrian työryhmän asiantuntijaa tai sosiaalipediatrian erikoislääkäriä lähimmässä yliopistosairaalassa. Pahoinpitelyn tunnistaminen on vaikeaa, mutta asiantuntijoiden konsultointi ja viranomaisyhteistyö helpottavat asioiden selvittämistä.

KW - Infant

KW - Child

KW - Child, Preschool

KW - Child Abuse

KW - +diagnosis

KW - +legislation & jurisprudence

KW - Mandatory Reporting

KW - Police

KW - Child Protective Services

KW - 3123 Naisten- ja lastentaudit

M3 - Artikkeli

VL - 72

SP - 1788

EP - 1790

JO - Suomen lääkärilehti

JF - Suomen lääkärilehti

SN - 0039-5560

IS - 34

ER -