Miten suomalaiset suhtautuvat biopankkeihin?

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Kuvaus

Suomalaiset suhtautuvat biopankkeihin muihin eurooppalaisiin nähden melko myönteisesti. Myötämielisyys ei kuitenkaan ole varauksetonta, ja eri ihmisten ja ryhmien välillä on näkemys- ja suhtautumiseroja. Kansalaisilla ja potilailla on biopankkitoiminnan suhteen monia huolenaiheita, odotuksia ja toiveita. Ihmisten tiedot biopankkitoiminnasta ovat vajavaisia, ja moni toivoo saavansa siitä lisäinformaatiota. Haasteena on läpinäkyvyyden ylläpitäminen pitkäkestoisessa toiminnassa sekä palautteen antaminen eri osapuolille. Biopankkitoiminnan pitkäjänteinen ylläpitäminen ja luottamuksen säilyttäminen nousevat keskiöön, koska kansalaisten näkemykset heijastuvat helposti haluun osallistua tähän työhön ja tukea sitä.
Alkuperäiskielisuomi
LehtiDuodecim
Vuosikerta128
Numero16
Sivut1685-1690
ISSN0012-7183
TilaJulkaistu - syyskuuta 2012
OKM-julkaisutyyppiA1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä, vertaisarvioitu

Tieteenalat

  • 5141 Sosiologia

Lainaa tätä

Snell, Karoliina ; Tupasela, Aaro. / Miten suomalaiset suhtautuvat biopankkeihin?. Julkaisussa: Duodecim. 2012 ; Vuosikerta 128, Nro 16. Sivut 1685-1690.
@article{b0e650631d174fa49c11bafdfb035a09,
title = "Miten suomalaiset suhtautuvat biopankkeihin?",
abstract = "Suomalaiset suhtautuvat biopankkeihin muihin eurooppalaisiin n{\"a}hden melko my{\"o}nteisesti. My{\"o}t{\"a}mielisyys ei kuitenkaan ole varauksetonta, ja eri ihmisten ja ryhmien v{\"a}lill{\"a} on n{\"a}kemys- ja suhtautumiseroja. Kansalaisilla ja potilailla on biopankkitoiminnan suhteen monia huolenaiheita, odotuksia ja toiveita. Ihmisten tiedot biopankkitoiminnasta ovat vajavaisia, ja moni toivoo saavansa siit{\"a} lis{\"a}informaatiota. Haasteena on l{\"a}pin{\"a}kyvyyden yll{\"a}pit{\"a}minen pitk{\"a}kestoisessa toiminnassa sek{\"a} palautteen antaminen eri osapuolille. Biopankkitoiminnan pitk{\"a}j{\"a}nteinen yll{\"a}pit{\"a}minen ja luottamuksen s{\"a}ilytt{\"a}minen nousevat keski{\"o}{\"o}n, koska kansalaisten n{\"a}kemykset heijastuvat helposti haluun osallistua t{\"a}h{\"a}n ty{\"o}h{\"o}n ja tukea sit{\"a}.",
keywords = "5141 Sosiologia",
author = "Karoliina Snell and Aaro Tupasela",
year = "2012",
month = "9",
language = "suomi",
volume = "128",
pages = "1685--1690",
journal = "Duodecim",
issn = "0012-7183",
publisher = "Kustannus Oy Duodecim",
number = "16",

}

Snell, K & Tupasela, A 2012, 'Miten suomalaiset suhtautuvat biopankkeihin?', Duodecim, Vuosikerta 128, Nro 16, Sivut 1685-1690.

Miten suomalaiset suhtautuvat biopankkeihin? / Snell, Karoliina; Tupasela, Aaro.

julkaisussa: Duodecim, Vuosikerta 128, Nro 16, 09.2012, s. 1685-1690.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

TY - JOUR

T1 - Miten suomalaiset suhtautuvat biopankkeihin?

AU - Snell, Karoliina

AU - Tupasela, Aaro

PY - 2012/9

Y1 - 2012/9

N2 - Suomalaiset suhtautuvat biopankkeihin muihin eurooppalaisiin nähden melko myönteisesti. Myötämielisyys ei kuitenkaan ole varauksetonta, ja eri ihmisten ja ryhmien välillä on näkemys- ja suhtautumiseroja. Kansalaisilla ja potilailla on biopankkitoiminnan suhteen monia huolenaiheita, odotuksia ja toiveita. Ihmisten tiedot biopankkitoiminnasta ovat vajavaisia, ja moni toivoo saavansa siitä lisäinformaatiota. Haasteena on läpinäkyvyyden ylläpitäminen pitkäkestoisessa toiminnassa sekä palautteen antaminen eri osapuolille. Biopankkitoiminnan pitkäjänteinen ylläpitäminen ja luottamuksen säilyttäminen nousevat keskiöön, koska kansalaisten näkemykset heijastuvat helposti haluun osallistua tähän työhön ja tukea sitä.

AB - Suomalaiset suhtautuvat biopankkeihin muihin eurooppalaisiin nähden melko myönteisesti. Myötämielisyys ei kuitenkaan ole varauksetonta, ja eri ihmisten ja ryhmien välillä on näkemys- ja suhtautumiseroja. Kansalaisilla ja potilailla on biopankkitoiminnan suhteen monia huolenaiheita, odotuksia ja toiveita. Ihmisten tiedot biopankkitoiminnasta ovat vajavaisia, ja moni toivoo saavansa siitä lisäinformaatiota. Haasteena on läpinäkyvyyden ylläpitäminen pitkäkestoisessa toiminnassa sekä palautteen antaminen eri osapuolille. Biopankkitoiminnan pitkäjänteinen ylläpitäminen ja luottamuksen säilyttäminen nousevat keskiöön, koska kansalaisten näkemykset heijastuvat helposti haluun osallistua tähän työhön ja tukea sitä.

KW - 5141 Sosiologia

M3 - Artikkeli

VL - 128

SP - 1685

EP - 1690

JO - Duodecim

JF - Duodecim

SN - 0012-7183

IS - 16

ER -