Myrskyä ja mystiikkaa

Suomen tasavallan presidentit ja kirkko

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiKirjaTieteellinenvertaisarvioitu

Kuvaus

Millaisia suhteita presidentit ovat henkilökohtaisesti ja virkansa puolesta pitäneet yllä kirkkoon? Millaisena he ovat nähneet kirkon ja uskonnon roolin yhteiskunnassa? Kirkon ja presidentti-instituution suhteet ovat käyneet läpi monenkirjavia vaiheita, joihin ovat vaikuttaneet persoonat, Suomen historian suuret käänteet sekä yhteiskunnalliset ja aatteelliset liikehdinnät. Kirkko on ollut presidentille sekä yhteistyökumppani ja tuki että kriittinen vastavoima. Toisinaan osapuolet ovat ajautuneet hankauksiin.Tarkastellessaan kunkin presidentin yksilöllistä suhdetta kirkkoon teos käy läpi kirkon ja valtion suhteiden kehitystä itsenäisessä Suomessa. Taustalla kulkevat Suomen poliittisen historian suuret käänteet.
Alkuperäiskielisuomi
JulkaisupaikkaHelsinki
KustantajaKirjapaja
Sivumäärä282
ISBN (painettu)978-952-288-855-6
TilaJulkaistu - 25 syyskuuta 2018
OKM-julkaisutyyppiC1 Kustannettu tieteellinen erillisteos

Tieteenalat

  • 615 Historia ja arkeologia
  • 614 Teologia
  • 5201 Poliittinen historia

Lainaa tätä

@book{2b3980592b7d4c5a8d65a04782132d0f,
title = "Myrsky{\"a} ja mystiikkaa: Suomen tasavallan presidentit ja kirkko",
abstract = "Millaisia suhteita presidentit ovat henkil{\"o}kohtaisesti ja virkansa puolesta pit{\"a}neet yll{\"a} kirkkoon? Millaisena he ovat n{\"a}hneet kirkon ja uskonnon roolin yhteiskunnassa? Kirkon ja presidentti-instituution suhteet ovat k{\"a}yneet l{\"a}pi monenkirjavia vaiheita, joihin ovat vaikuttaneet persoonat, Suomen historian suuret k{\"a}{\"a}nteet sek{\"a} yhteiskunnalliset ja aatteelliset liikehdinn{\"a}t. Kirkko on ollut presidentille sek{\"a} yhteisty{\"o}kumppani ja tuki ett{\"a} kriittinen vastavoima. Toisinaan osapuolet ovat ajautuneet hankauksiin.Tarkastellessaan kunkin presidentin yksil{\"o}llist{\"a} suhdetta kirkkoon teos k{\"a}y l{\"a}pi kirkon ja valtion suhteiden kehityst{\"a} itsen{\"a}isess{\"a} Suomessa. Taustalla kulkevat Suomen poliittisen historian suuret k{\"a}{\"a}nteet.",
keywords = "615 Historia ja arkeologia, 614 Teologia, 5201 Poliittinen historia",
author = "Ville Jalovaara",
year = "2018",
month = "9",
day = "25",
language = "suomi",
isbn = "978-952-288-855-6",
publisher = "Kirjapaja",
address = "Suomi",

}

Myrskyä ja mystiikkaa : Suomen tasavallan presidentit ja kirkko . / Jalovaara, Ville.

Helsinki : Kirjapaja, 2018. 282 s.

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiKirjaTieteellinenvertaisarvioitu

TY - BOOK

T1 - Myrskyä ja mystiikkaa

T2 - Suomen tasavallan presidentit ja kirkko

AU - Jalovaara, Ville

PY - 2018/9/25

Y1 - 2018/9/25

N2 - Millaisia suhteita presidentit ovat henkilökohtaisesti ja virkansa puolesta pitäneet yllä kirkkoon? Millaisena he ovat nähneet kirkon ja uskonnon roolin yhteiskunnassa? Kirkon ja presidentti-instituution suhteet ovat käyneet läpi monenkirjavia vaiheita, joihin ovat vaikuttaneet persoonat, Suomen historian suuret käänteet sekä yhteiskunnalliset ja aatteelliset liikehdinnät. Kirkko on ollut presidentille sekä yhteistyökumppani ja tuki että kriittinen vastavoima. Toisinaan osapuolet ovat ajautuneet hankauksiin.Tarkastellessaan kunkin presidentin yksilöllistä suhdetta kirkkoon teos käy läpi kirkon ja valtion suhteiden kehitystä itsenäisessä Suomessa. Taustalla kulkevat Suomen poliittisen historian suuret käänteet.

AB - Millaisia suhteita presidentit ovat henkilökohtaisesti ja virkansa puolesta pitäneet yllä kirkkoon? Millaisena he ovat nähneet kirkon ja uskonnon roolin yhteiskunnassa? Kirkon ja presidentti-instituution suhteet ovat käyneet läpi monenkirjavia vaiheita, joihin ovat vaikuttaneet persoonat, Suomen historian suuret käänteet sekä yhteiskunnalliset ja aatteelliset liikehdinnät. Kirkko on ollut presidentille sekä yhteistyökumppani ja tuki että kriittinen vastavoima. Toisinaan osapuolet ovat ajautuneet hankauksiin.Tarkastellessaan kunkin presidentin yksilöllistä suhdetta kirkkoon teos käy läpi kirkon ja valtion suhteiden kehitystä itsenäisessä Suomessa. Taustalla kulkevat Suomen poliittisen historian suuret käänteet.

KW - 615 Historia ja arkeologia

KW - 614 Teologia

KW - 5201 Poliittinen historia

M3 - Kirja

SN - 978-952-288-855-6

BT - Myrskyä ja mystiikkaa

PB - Kirjapaja

CY - Helsinki

ER -