Oxidation increases myofibrillar protein net charge

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Abstrakti

In order to study the effect of oxidation on the charges of myofibrillar proteins, extracted myofibrils were incubated with different concentrations of the oxidant NaClO (0, 1, 5, and 10 mM) at 5 ºC overnight. Isoelectric focusing gel showed that the isoelectric point (pI) of oxidized proteins were lower compared to non-oxidized ones. The lower pI values of oxidized proteins indicated that oxidation increased overall net negative charge of proteins
Alkuperäiskielienglanti
OtsikkoProceedings of 63rd International Congress of Meat Science and Technology : Nurturing locally, growing globally
ToimittajatDeclan Troy, Clara McDonnell, Laura Hinds, Joseph Kerry
Sivumäärä2
KustantajaIcoMST
Julkaisupäiväelokuuta 2017
Sivut834-835
ISBN (painettu)978-90-8686-313-6
ISBN (elektroninen)978-90-8686-860-5
DOI - pysyväislinkit
TilaJulkaistu - elokuuta 2017
OKM-julkaisutyyppiA4 Artikkeli konferenssijulkaisuussa
Tapahtuma63rd International Congress of Meat Science and Technology - Cork, Irlanti
Kesto: 13 elokuuta 201718 elokuuta 2017

Tieteenalat

  • 416 Elintarviketieteet

Siteeraa tätä

Bao, Y., & Ertbjerg, P. (2017). Oxidation increases myofibrillar protein net charge. teoksessa D. Troy, C. McDonnell, L. Hinds, & J. Kerry (Toimittajat), Proceedings of 63rd International Congress of Meat Science and Technology: Nurturing locally, growing globally (Sivut 834-835). IcoMST. https://doi.org/10.3920/978-90-8686-860-5