Demokratian karikot

itäinen Eurooppa suuntaa etsimässä

Katalin Miklossy (Toimittaja), Jouko Olavi Nikula (Toimittaja)

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiKokoomateos tai erikoisnumeroTieteellinenvertaisarvioitu

Kuvaus

Kirjassa kuvataan niitä seikkoja, jotka haastavat yhä vahvemmin yhdentyvän Euroopan unelmaa. Väitämme että idän ja lännen välinen juopa tulee tulevaisuudessa yhä kasvamaan, ja että nykyisin lisääntyvän EU-kriittisen käytöksen takana on kääntyminen lännen demokratiavientiä vastaan. Kirja kysyy millaista valinnanvapautta demokratiaa rakentavilla valtioilla on ollut monissa yhteiskunnallisen kehityksen keskeisissä kysymyksissä ja pohtii millaisia rooleja näissä valinnoissa on ollut läntisillä instituutioilla (EU, Nato, IMF, Maailmanpankki) sekä 1990-luvulla vallinneella uusliberalistisella aatevirtauksella. Joidenkin itäisten jäsenmaiden kapinassa Euroopan Unionia kohtaan voidaan nähdä sekä paluuta omiin poliittisiin ja yhteiskunnallisiin perinteisiin että voimistuvaa vastustusta kolonialismin uutena muotona koettuja epätasa-arvoisia itä-länsi suhteita kohtaan.
Alkuperäiskielisuomi
JulkaisupaikkaHelsinki
KustantajaGaudeamus
Sivumäärä237
ISBN (painettu)978-952-495-485-3
TilaJulkaistu - 15 lokakuuta 2018
OKM-julkaisutyyppiC2 Toimitettu teos

Tieteenalat

  • 517 Valtio-oppi, hallintotiede
  • aluetutkimus

Lainaa tätä

@book{e070ea645671439eafa9823ea6517143,
title = "Demokratian karikot: it{\"a}inen Eurooppa suuntaa etsim{\"a}ss{\"a}",
abstract = "Kirjassa kuvataan niit{\"a} seikkoja, jotka haastavat yh{\"a} vahvemmin yhdentyv{\"a}n Euroopan unelmaa. V{\"a}it{\"a}mme ett{\"a} id{\"a}n ja l{\"a}nnen v{\"a}linen juopa tulee tulevaisuudessa yh{\"a} kasvamaan, ja ett{\"a} nykyisin lis{\"a}{\"a}ntyv{\"a}n EU-kriittisen k{\"a}yt{\"o}ksen takana on k{\"a}{\"a}ntyminen l{\"a}nnen demokratiavienti{\"a} vastaan. Kirja kysyy millaista valinnanvapautta demokratiaa rakentavilla valtioilla on ollut monissa yhteiskunnallisen kehityksen keskeisiss{\"a} kysymyksiss{\"a} ja pohtii millaisia rooleja n{\"a}iss{\"a} valinnoissa on ollut l{\"a}ntisill{\"a} instituutioilla (EU, Nato, IMF, Maailmanpankki) sek{\"a} 1990-luvulla vallinneella uusliberalistisella aatevirtauksella. Joidenkin it{\"a}isten j{\"a}senmaiden kapinassa Euroopan Unionia kohtaan voidaan n{\"a}hd{\"a} sek{\"a} paluuta omiin poliittisiin ja yhteiskunnallisiin perinteisiin ett{\"a} voimistuvaa vastustusta kolonialismin uutena muotona koettuja ep{\"a}tasa-arvoisia it{\"a}-l{\"a}nsi suhteita kohtaan.",
keywords = "517 Valtio-oppi, hallintotiede, Democracy, European Union, Eastern Europe, aluetutkimus",
editor = "Katalin Miklossy and Nikula, {Jouko Olavi}",
year = "2018",
month = "10",
day = "15",
language = "suomi",
isbn = "978-952-495-485-3",
publisher = "Gaudeamus",
address = "Suomi",

}

Demokratian karikot : itäinen Eurooppa suuntaa etsimässä. / Miklossy, Katalin (Toimittaja); Nikula, Jouko Olavi (Toimittaja).

Helsinki : Gaudeamus, 2018. 237 s.

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiKokoomateos tai erikoisnumeroTieteellinenvertaisarvioitu

TY - BOOK

T1 - Demokratian karikot

T2 - itäinen Eurooppa suuntaa etsimässä

A2 - Miklossy, Katalin

A2 - Nikula, Jouko Olavi

PY - 2018/10/15

Y1 - 2018/10/15

N2 - Kirjassa kuvataan niitä seikkoja, jotka haastavat yhä vahvemmin yhdentyvän Euroopan unelmaa. Väitämme että idän ja lännen välinen juopa tulee tulevaisuudessa yhä kasvamaan, ja että nykyisin lisääntyvän EU-kriittisen käytöksen takana on kääntyminen lännen demokratiavientiä vastaan. Kirja kysyy millaista valinnanvapautta demokratiaa rakentavilla valtioilla on ollut monissa yhteiskunnallisen kehityksen keskeisissä kysymyksissä ja pohtii millaisia rooleja näissä valinnoissa on ollut läntisillä instituutioilla (EU, Nato, IMF, Maailmanpankki) sekä 1990-luvulla vallinneella uusliberalistisella aatevirtauksella. Joidenkin itäisten jäsenmaiden kapinassa Euroopan Unionia kohtaan voidaan nähdä sekä paluuta omiin poliittisiin ja yhteiskunnallisiin perinteisiin että voimistuvaa vastustusta kolonialismin uutena muotona koettuja epätasa-arvoisia itä-länsi suhteita kohtaan.

AB - Kirjassa kuvataan niitä seikkoja, jotka haastavat yhä vahvemmin yhdentyvän Euroopan unelmaa. Väitämme että idän ja lännen välinen juopa tulee tulevaisuudessa yhä kasvamaan, ja että nykyisin lisääntyvän EU-kriittisen käytöksen takana on kääntyminen lännen demokratiavientiä vastaan. Kirja kysyy millaista valinnanvapautta demokratiaa rakentavilla valtioilla on ollut monissa yhteiskunnallisen kehityksen keskeisissä kysymyksissä ja pohtii millaisia rooleja näissä valinnoissa on ollut läntisillä instituutioilla (EU, Nato, IMF, Maailmanpankki) sekä 1990-luvulla vallinneella uusliberalistisella aatevirtauksella. Joidenkin itäisten jäsenmaiden kapinassa Euroopan Unionia kohtaan voidaan nähdä sekä paluuta omiin poliittisiin ja yhteiskunnallisiin perinteisiin että voimistuvaa vastustusta kolonialismin uutena muotona koettuja epätasa-arvoisia itä-länsi suhteita kohtaan.

KW - 517 Valtio-oppi, hallintotiede

KW - Democracy, European Union, Eastern Europe

KW - aluetutkimus

M3 - Kokoomateos tai erikoisnumero

SN - 978-952-495-485-3

BT - Demokratian karikot

PB - Gaudeamus

CY - Helsinki

ER -